Hop til indhold

At rejse med kat


Recommended Posts

Er ny på siden, men mangler nogle gode råd.

 

Vi har to dejllige han katte på hver 8 år, der hele livet har været inde katte og kun flyttet en enkelt gang i deres liv for godt et halvt år siden. Flytningen gik okay, da det kun var en køretur på omkring 4 minutter væk fra hvor vi tidligere boede. Nu står vi overfor en væsentlig længere flytning, nemlig hele vejen til Spanien til Marts 2011.

 

Vi har dog et problem med den ene kat som er fuldstændig paniks bange for at køre i bil ligemeget hvad vi gør. Han blev taget fra sin mor lidt for tidligt, da han blev fundet inde på hovedbanegården som meget lille killing og er derfor meget knyttet til os som ejere/forældre ;) Han blev kørt til dyrelæge som lille da han skulle kastreres, hvor det gik okay med at køre med ham, men efterfølgende er han blevet fuldstændig panisk hver gang han kommer ud i bilen og vi har måtte opgive at tage ham til dyrlæge og istedet fået dyrlægen til at komme på hjemmebesøg.

 

Han har intet problem med at komme ned i diverse kasser, tasker, poser eller hvad han elsker at kravle ind i og vi kan løfte rundt på ham både ude og inde ligeså tosset vi vil, men så snart han kommer ud i bilen og dørene bliver lukket starter panikken. Han miaver meget klagende, nærmest grændende og ikke irriteret eller surt. Han halser efter vejret og hyperventilirer, han tisser i kassen af ren skræk og nogle gange også afføring og får fråde ud af munden. Vi har forsøgt at have ham frit i bilen (sidde og holde ham) og have ham i bur helt dækket til, men intet hjælper.

 

Hvad skal vi gøre? Vi er IKKE interesserede i at finde et andet hjem til ham eller på anden måde miste ham, da vi virkelig elsker vores katte og hvis ikke han kan komme med må vi desværre lade vær med at flytte, hvilket også ville være rigtig ærgeligt når vi har drømt om det og planlagt det rigtig lang tid efterhånden. Turen vil tage ca. 6 timer fra han kommer ind i buret til han er fremme i det nye hus.

 

Håber i vil komme med seriøse råd eller henvise os til nogle som i måske tror ved noget om det. Hvad enten det er træning eller medicinering.

 

Mvh. Sofie

Link til kommentar
Del på andre sites

Jeg har heldigvis ikke personlig erfaring med emnet, da Zika-missen beklager sig når hun kører bil og lyder som om hun tror hun skal dø, men er ikke panisk angst, heldigvis.

 

Jeg har dog en rigtig god veninde som 2 gange årligt migrerer omkring 2000 km fra det nordlige USA til Florida i syd. Hendes kat har også problemer med angst.

 

Deres dyrlæge har givet dem noget beroligende til hende som tager toppen af. Det får hende egentlig til at sove det meste af tiden (katten altså). Derudover gør de rigtig meget for at tale til hende rigtig meget, og de første de gør når de kommer frem - eller til et hotel - er at slippe hende ud.

 

Så måske kan jeres dyrlæge komme med en hjælp til jer?

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...