Hop til indhold

Skal, skal ikke? Har brug for jeres input


Brownie

Recommended Posts

Jeg skal lige have et input fra de uvildige kattekyndige herinde.

Jeg har en dejlig hankat på 11 år. Jeg fik ham fra internat, da han var omkring de 4 år, og i 4 år var han mit et og alt. En rigtig dejlig kat, der fulgte mig overalt. Pga. job- og boligsituation flyttede han ind hos mine forældre og deres 3 hunkatte for 3 år siden. Jeg flyttede med ind, og han og jeg boede sammen i 9 måneder hos mine forældre. Derefter flyttede jeg ud, mens han blev boende. Min situation har ikke været til at jeg kunne tage ham med mig, så fast én gang om ugen har jeg overnattet hos mine forældre for at være sammen med ham.

Nu står vi endelig og skal til at købe hus, så jeg kan få ham med hjem. Vi har i mellemtiden fået en hund, som naturligvis lærer at man skal lade andre dyr være, men min egen kat har aldrig været glad for hunde (men han har også kun mødt dem ude på vejen, hvor han tit er blevet jaget, hvilket naturligvis ikke vil blive tilladt i mit hjem).

Situationen er den, at jeg ikke aner om han skal blive hos mine forældre eller hjem til mig. Han er blevet ekstrem fed af at bo hos mine forældre, han kan ikke vaske sig bagi, hans pels er glansløs og han har så utrolig meget skæl, at I tror det er løgn. Han hoster også. Mine forældre er ikke typen, der tager til dyrlægen, så han bliver ikke tjekket. Han bliver fodret med en blanding af Hills og Whiskas. Jeg har forsøgt at give mine forældre prøveposer med Acana, men de påstod at kattene ikke kunne lide det og gik tilbage til det andet foder. Jeg ville så gerne få ham tilbage, så han kan komme på kur, komme på noget ordentligt foder og blive tjekket af en dyrlæge og bare gøre det godt for ham. Tja, og bare nyde hans selskab igen.

Men han er jo vant til at bo hos mine forældre nu og have 3 hunkattes selskab, og det kan jeg jo ikke tilbyde ham. Desuden er han jo også gammel, og måske for gammel til at blive flyttet igen? Og noget skal man jo dø af og han er en gammel kat, så måske skal jeg bare acceptere at han hører til der nu, selvom jeg føler at de slår ham ihjel med deres overfodring af whiskas og Hills. Men jeg føler også bare jeg svigter ham når han er i den tilstand han er i hos dem.

Hvad mener I? Hører han til hos dem nu, eller er det i orden at jeg flytter ham tilbage til mig?

Link til kommentar
Del på andre sites

Ældre katte plejer at være til at flytte - Jeg vil dog mene det er lidt synd for ham når han har haft andre katte til selskab, og ikke får det mere. Omvendt så vil jeg mene det er synd for katten at den tydligvis ikke får den rette motion og kost hos dine forældre.. Og så kan man diskutere hvad der er bedst for katten. Hvis du er flyttet til et sted med masser af natur og evt. andre katte, så ville jeg nok flytte den. Evt. kan du også tænke over at få en ekstra kat til at holde den med selskab.

 

Uanset din beslutning, så vil jeg dog tilskyde at jeg ikke mener at hunden vil være et problem. Katte og hunde kan ikke sammen, men de plejer at finde ud af det over tid - Så længe din hund ikke får lov til at jagte katten! De fleste hunde er bare nysgerrige og vil lege med katten, og i såfald er det kun katten som skal vænnes til hunden.

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...