Hop til indhold

Vores katte kan pludselig ikke enes - hjælp!


Chickabee

Recommended Posts

Håber at nogle kan hjælpe os med dette problem.

 

Vi har fem katte. To ragdolls (halvbror og -søster - de har samme far men forskellige mødre men er vokset op sammen da de er født med få dages mellemrum) på seks år. I december hentede vi så tre huskatte på Dyreværnet - de var dengang 6 og 9 mdr gamle.

 

Det gik faktisk rigtig fint. Vores "gamle" katte accepterede fint familieforøgelsen. Det var måske ikke ligefrem kærlighed ved første blik, men der var accept og sådan har det egentlig gådt i lang tid.

 

Sådan går det dog ikke mere. Vores "gamle" hunkat har set sig sur på en af de nye katte og hun går totalt besærk :( Hun angriber voldsomt - hvilket har resulteret i at den anden kat har tisset af skræk - og ca. 10 minutter senere sk*d på gulvet noget hun eller ALDRIG gør. Og det er så ikke en enkelt gang det er sket, men flere gange her på det sidste.

 

Vores hus er så stort - og kattene går også ude, så de behøver ikke at gå op og ned af hinanden - der kan sagtens gå et par dage uden at de ramler sammen, men når det sker så er det voldsomt og grimt :(

 

Jeg aner ikke hvad der er sket mellem de to og jeg er grædefærdig - jeg holder jo uendeligt meget af alle vores katte, men kan bare slet ikke se hvordan det skal kunne gå.

 

Jeg har prøvet at gnide deres pels med Feliway (mener jeg at det hedder - sådan noget feromon-spray) men det har ingen effekt. Jeg ser derfor ingen anden mulighed end at vi må skille os af med en af kattene, men vil da lige høre om der skulle være nogle herinde der har erfaringer eller idéer til hvad vi kan gøre?

Link til kommentar
Del på andre sites

Hej .. Hvor gamle er kattende nu? Hvor mange hunner og hanner er der? er de alle blevet fikset eller?

 

De to gamle katte (en han og en hun) er 6 år. De tre nye katte (en han og to hunner) er lidt over et år. Alle kattene er neutraliserede. Det er vores gamle hunkat som har set sig sur på en af de nye hunkatte. Der er ingen problemer mellem vores gamle hankat og vores nye katte eller mellem de nye katte indbyrdes.

 

Jeg tror desværre at løsningen bliver at sælge vores gamle hunkat - kan ikke rigtig se anden udvej for det synd for dem begge to :(

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 1 month later...

Jeg kan se, at det er et gammelt indlæg, men jeg vil da alligevel komme med et input. Normalt når dyr pludselig ændrer adfærd og endda bliver aggressive, skyldes det oftest smerter. 80% af alle hunde, der kommer ind til dyrlægen til aflivning pga. aggressionsproblemer, har faktisk smerter. Selvom der ikke er lavet de samme undersøgelser for katte, så tror jeg helt sikkert, at det skal med i overvejelserne.

 

Jeg ville få hende gennemtjekket hos dyrlægen, hvis jeg oplevede den type adfærd pludselig. Hos hunde er det normalt rygproblemer, som ordnes hos en dyrlæge der er videreuddannet som kiropraktor.

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...