Hop til indhold

Trives min kat


Recommended Posts

Hej

Jeg adopterede en 4-5 årig hunkat for lidt over en måned siden fra et kattehjem. Den forrige ejet var en ældre dame, som ikke kunne havde hende med på plejehjemmet.

Fik at vide hun var en typisk tre farvet kat. Da jeg ikke forstod hvad det betød, blev det sammenlignet med et rødhåret kvindes temperament?!

Jeg har ikke haft kat siden jeg var et lille barn, har altid haft hund. Og jeg kan simpelthen ikke finde ud af om hun trives og kan lide at være her.

Enten sover hun, eller også ligger hun bare og stirre på mig. Hun er inde for de sidste 14 dage, begyndt at lægge sig op til mig nå jeg sidder med min laptop. Det tog mig lidt tid at finde ud af hun er vildt med at blive nusset i hovedet, men hold fingrene langt væk fra hendes mave og bagben.

Lægger jeg mig på gulvet kommer hun over og nikker skaller, og siger en lyd jeg på ingen måde forbinder med en kat.

Hun har det også med at vade forbi mig med numsen op i mit ansigt, det skulle være en godt ting? Men nå hun gør det lader hun mig gribe fast og kramme hende, i en 5-10 sek inden hun viser hun gerne vil videre igen.

Men hun virker til tiden enten ekstrem legesyg, eller bange. Uden nogen logisk forklaring for mig, virker hun super jumpy, og løber rundt. rejser jeg mig eller noget virker hun bange for mig. Nå hun er i det humør, kan hun gå helt amok med sit legetøj, og smider rundt med det.

Nu her har jeg lige givet hende mad, og hun spiste lidt, fulgte efter mig ud på toilettet og tissede. Så gik jeg ind i stuen og satte mig med min laptop. Så spænede hun frem og tilbage, op ii vindueskarmen, ned på gulvet igen, ud i køkkenet ind i stuen og op på karmen igen. Da jeg trak gardinet fra var hendes øjne helt udvidet, og hun satte sig på bagben med poterne oppe. og løb væk bagefter og prøvede at gemme sig. Kaldte på hende og lagde mig på gulvet, så kom hun over og nikkede skaller. Og legede lidt med da jeg tog pinden med musen i.

Er hun bange for noget, og hvad, eller er hun bare legesyg? Efter jeg legede med hende i et meget kort øjeblik faldt hun helt til ro og lagde sig og slappede af igen.

Det er en meget lydt lejlighed jeg bor i. Kan det være nogle lyde eller stemmer som evt. skræmmer hende? Har svært ved at forstille mig at jeg skræmme hende ved at sidde at se fjernsyn eller lign.

Synes ikke jeg hørte noget før, da hun kom i dette humør.

Men synes altid hun spinner nå jeg snakker eller kæler med hende, så er helt snot forvirret, og kan slet ikke lure den kat... Tror jeg prøver at overføre en hunds personlighed til min kat, og kan derfor ikke læse hende.

Håber i har nogle gode råd til en nybegynder.

  • Like 1
Link til kommentar
Del på andre sites

Det er fint nok du kalder det katsk, forstår hvad du mener, og ved jeg ikke kan lægge hundens personlighed over på en kat.

Var godt klar over at de en meget egenrådige, og jeg lader hende også komme til mig. Selv om jeg indrømmer jeg engang imellem lige aer hende hvis hun ligger på vejen nå jeg går forbi hende.

Hun blev købt som en lejlighedskat. Men ved ikke helt om dette er sandt. 9 ud af 10 gange kan jeg gå ud af hoveddøren uden problemer, men engang imellem render hun ud i opgangen, hun plejer selv at rende ind igen nå jeg går ud efter hende. Det måske sket en 3-4 gange.

Det hvor forvirringen kommer er nå hun pludselig virker bange for mig. Synes det kommer i forbindelse med hun har spist, så spænder hun frem om tilbage i lejligheden, bevæger jeg mig, virker det som om hun er bange for mig, rejser jeg mig prøver hun at gemme sig. Nå hun gør det kan jeg lægge mig på gulvet, og så kommer hun over og går frem og tilbage foran mig, og gnubber hovedet op af mig. Så plejer hun at falde til ro og lægge sig ved siden af mig. Hvad kan skyldes den adfærd?

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...