Hop til indhold

Sammenføring af to voksne katte


Morgenfruen

Recommended Posts

Hej jeg har brug for lidt hjælp og støtte/gode råd. Der kommer en lang smøre nu... :o

 

Jeg har Frida på 14 år som mistede sin katteven gennem mange år i marts pga sygdom. Siden da har hun gået og kaldt. Jeg tænkte jeg ville finde en ven til hende.

 

Jeg har nu en 3 årig neutraliseret kat på prøve.

Jeg kan nu forstå at jeg vist har valgt den største udfordring af alle, når jeg taler med andre katte folk. Jeg har været på et andet site, men havde problemer med at taste indlæggene ind, så nu er jeg her. :)

 

Jeg overhørte tidligere rådene om at få to killinger, da jeg synes det ville give meget ballade i huset. Men det var nok meget dumt gjort. :( Jeg håber nu bare at jeg kan redde situationen.

 

Situationen er nu følgende: Leo ankom lørdag aften. Vi satte ham ind i kassen og åbnede lågen.

Frida tog det stile og roligt, hun er tidligere vant til kat og hund. Hun signalerede ingen fare ved mig!

Det gik ok og kom han for tæt på, så fik han bare et hvæs som han respekterede. Så aftenen gik stille og roligt.

 

Så gjorde jeg helt klart en fejl! Jeg lod dem gå alene om natten. Jeg vågnede ved et hyl men faldt i søvn igen, så de har ikke slåset videre, for jeg sover let. Næste morgen havde Leo søgt bag nogle kasser i mit ekstra værelse hvor døren stod åben og Frida lå i stuen. Der var lidt hår på stuegulvet men ingen havde fået skrammer.

 

Senere på dagen blev Leo noget mere modig. Frida signalerede stadig fred, hun lå helt ned og lukkede endda øjnene. Så begyndte han at kredse om hende og komme med dybe lyde, og vi valgte så at adskille dem med en netdør mellem stue/køkken og værelse. Fordi det virkede som om han ville overfalde hende.

 

Så nu er jeg startet forfra søndag.

 

På skift kommer de ind i stuen, så de kan sætte deres dufte. Frida kommer i mit soveværelse, når han er derinde. Jeg har blandet deres kattegrus. Jeg har hele tiden haft feliway i stikkontakten.

 

Status er nu at de ser på hinanden gennem tremmedøren. Hun gider ik ret længe, så går hun. Han er meget OBS på hende, når han ser hende. Han vil gerne ud til hende. Jeg ved så ik helt hvad hans intention er???

 

Jeg er klar over, at jeg måske har valgt forkert med så ung og frisk en hankat på 3 år, der ikke har levet med kat før. Så jeg kører to spor nu: sammen med ejer prøver vi at skaffe et andet hjem til ham, så han undgår at skulle omkring hende igen. Der er jo bare ikke rift om voksne katte. Det er trist, for der er så mange af dem, der søger nye hjem! Jeg vil gerne give en voksen kat et hjem.

Samtidig håber jeg på, at det måske lykkes her, for han er SÅ sød en kat. Han er allerede meget glad for mig og modtager kys og kæl og kommer selv og vil snakke.

 

Hvad tænker I? Er det et umuligt projekt? Og hvis ikke, hvad gør jeg så herfra? :confused:

Link til kommentar
Del på andre sites

Tak for svar. :) Der skete noget positivt i går: kattene duttede næse gennem tremmedøren.

Jeg gjorde jo den fejl første nat at lade dem gå sammen, det førte jo til sammenstød med deraf flyvende pels. Og da vi senere på dagen skilte dem ad, så var det fordi han kredsede om den gamle kat med dybe truende lyde og rejste børster, det føltes ikke bare som brummen og knurren eller hvæsen.

 

Jeg håber virkelig at min meget stille fremgangsmåde vil få effekt, det ser positivt ud lige nu. Det med at blande kattegrus osv, det er råd jeg har fundet ved at Google om katte sammenføring. Min fornemmelse er, at der er flere måder at gøre det på. Jeg troede også bare, at jeg kunne sætte dem sammen og så fandt de selv ud af det.

Jeg skal nok fortælle hvordan det går videre, jeg håber meget det bliver godt. :rolleyes:

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...