Hop til indhold

Graviditet hos tilløber - tvivl om hvornår fødslen finder sted - hjælp!


Sukiranniel

Recommended Posts

Kære alle i dette forum

 

Min gamle kat døde ved juletid, og vi har så siden da søgt efter en killing, der kunne tage hans plads.

 

Imidlertid kom der til vores hus en tilløber, som vi så første gang den 4. maj. Vi undrede os over, at hun var så kælen og tillidsfuld, for vi bor på landet, og der er altså en hel del vilde katte ude omkring grunden (de har hidtil været holdt væk af vores afdøde "Tiger"). Hun så gravid ud, og i sammenhæng med det, at hun var så kælen, troede vi, at hun måtte tilhøre nogen, der savnede hende.

 

Vi har så haft fremlyst hende i forskellige medier, men der er ikke kommet noget svar, så vi har valgt at beholde hende. Vi fik som sagt første gang kontant med hende 4. maj, og det var tydeligt, at den noget udsultede kat havde en klæggelig bule på maven - altså en chance for, at hun skulle være gravid.

 

Vi tog hende til dyrlægen, dels for at få konstateret, om hun var chippet (hvilket hun ikke var), hvor gammel hun er, og om hun virkelig skulle være gravid. Dyrlægen mener, at hun er ca. 8 år gammel, formodentligt en sommerhuskat, der har haft en lidt hård tid indtil nu. Desværre kunne det ikke uden ultralydsskanning med sikkerhed konstateres, om hun skulle være gravid (der kunne ikke mærkes et kranie), men dyrlægen kunne mærke noget hårdt i maven, der ikke var afføring.

 

Jeg har læst, at katte er drægtige i 62-67 dage, og at det måske først er i 7.-8. uge, at graviditeten træder helt tydeligt frem. Vores kat er altså ikke voldsomt tyk, men der er dog en meget tydelig rund mave, som hænger ned af, når hun går. Jeg tror derfor, at hun måske er i 5. eller 6. uge.

 

Nu er mine spørgsmål så til jer:

 

1. Hvornår kan jeg med sikkerhed forvente, at der burde ske noget? Hun skal jo have et fødested til eventuelle killinger, så det skal vi jo også til at have indrettet.

2. Får gamle hunkatte med mange graviditeter bag sig store maver, ligesom menneskekvinder, der har født mange børn og som ikke genoptræner muskelkorsettet?

3. Hvornår kan en graviditet ses tydeligt på en hunkat?

 

På forhånd mange tak

 

Sukiranniel

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...