Hop til indhold

Familiesammenføring af katte :)


Parsifal

Recommended Posts

Kære katteelskere,

Nu har jeg gennem lang tid passivt læst om alle jeres oplevelser med katte i livet og nu synes jeg det er på tide at fortælle lidt om vore katte.

Min kone er ukrainer men har tidligere været gift og boet ca. 10 år i USA inden vi mødte hinanden. Efter hendes fredelige skilsmisse flyttede hun først tilbage til Kiev inden vi blev gift og familiesammenført tilbage i 2008. Imidlertid have min kone to katte i USA, som hun efterlod hos sin eksmand. Umiddelbart en god løsning, idet han også var en rigtig katteelsker. I 2010 begyndte det imidlertid at gå galt. Eksmanden fik konstateret uhelbredelig kræft og de to katte levede et lidt forsømt liv mens han var indlagt på hospitalet. Vi besluttede derfor, at vi ville prøve at få kattene her til Danmark og lade dem blive familiesammenført med vores egen kat.

Vores danske kat er en sjov lille pige, som bestemt ikke er nogen racekat og selvom hun er et gadekryds slet ikke ligner den huskat, som jeg selv havde for adskillige år siden. Hun er lille og kraftig af bygning med korte ben og en kort tyk hale - nærmest lidt som en gravhund, men ikke særlig lang i kroppen. Hun er en lille vildbasse, som helt klart er "fars pige". Det to katte fra USA er langbenede, tynde og elegante huskatte. De er begge piger, den ene er helt hvid med en lille sort plet på næsen og den anden grå med lidt brunt i pelsen.

Nu er det naturligvis sin sag at sende to katte fra USA til Danmark. Ud over det koster en del, så skal der være en del tilladelser og vaccinationer på plads, hvor den vigtigste er vaccination mod rabies. Vi besluttede hurtigt, at det nemmeste ville være, at lade et professionelt firma tage sig af transporten - ellers kan man godt forudse lidt problemer med import mm. (også selvom det koster lidt ekstra). Min kone afleverede kattene til firmaet i USA de tog sig af transporten til Kastrup, hvor jeg selv skulle hente dem. Inden vi kom så langt, havde jeg naturligvis tjekket alt omkring import af to katte og en af de mere pudsige ting, var en samtale med Skat, som indledningsvis krævede, at jeg skulle betale moms af importen. Da jeg så spurgte, hvordan man beregner moms af to privatejede katte, kunne Skat godt se det komiske i situationen og kravet blev frafaldet. Da kattene ankom til Kastrup skulle jeg først afhente papirer hos speditionsfirmaet og herefter ned på toldstationen og have dem stemplet. Alt gik smertefrit og alle var MEGET hjælpsomme. Herefter tilbage til speditøren og afhente kattene. De havde det efter omstændighederne godt. De havde hver deres STORE transportkasse, men de var naturligvis noget betuttede og beklemte ved at blive flyttet rundt på med gaffeltruck osv. Da jeg kom hjem med kattene fik de lov til at opholde sig i vores gæsteværelse i en halv dags tid inden der var tid til sammenføringen med vores egen kat. I starten gik det ikke godt! Den hvide kat (Numa) er en rigtig dronning, som ikke lader andre katte komme nær (selvom hun er meget kælen og elsker at være hos mennesker), den grå kat (Suba) er meget sky overfor fremmede, men hvergang hun nærmede sig vores kat (Emma), løb Emma væk mens hun skreg hjerteskærende - ikke godt!

Nu er der gået et års tid og Emma og Suba er blevet rigtigt gode venner. Numa er stadig alfakatten, men der er aldrig slagsmål - kun et bestemt hvæs, hvis de to andre kommer for tæt på. Det største problem i dag er, at alle tre katte har knyttet sig så tæt til mig, at min kone er jaloux, men det er en helt anden historie :)

 

Mvh.

 

Parsifal

 

 

DSC_1251.jpg

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...