Hop til indhold

Ny katte ejer


Akneman

Recommended Posts

Vi er en familie på 4 med to drenge på 12& 15 vi har har haft vores hun killing i 14 dage en ganske alm. Huskat.

 

Hun er så nem og kærlig hun har brugt katte bakken fra dag 1 og ikke en eneste gang gjort udenfor katte bakken:)

 

Jeg har lige et spørgsmål, er det normalt at man kan kalde en killing til sig den kommer bare vi siger dens navn, om vi så kalder fra den anden ende af huset, er det normalt? har ikke haft kat før så ved ikke hvad de "kan"

 

Den fælder meget lige nu er det noget der stopper igen?

Link til kommentar
Del på andre sites

Hej Nye Kattejer!

 

Tillykke med jeres dejlige nye dygtige killing :) De fleste katte kan lære 'indkald' hvis man gør det rigtigt - og det har I åbenbart gjort. Med rigtigt mener jeg at belønne hver gang katten kommer når man bruger kaldeordet (I bruger dens navn). Og belønning kan være alt killingen kan lide - at være sammen med jer, leg, kæl, lækker mad. Og det har I sikkert givet den når den er kommet løbende. Det er jo bare super at I allerede så nemt kan kalde den til jer. For at bibeholde den gode vane er det vigtigt ikke at 'misbruge' indkaldet, dvs. bruge det når man er vred på killingen, eller når formålet er at gøre noget ikke så rart ved den (give pille, putte i kassen til tur til dyrlægen etc.).

 

Mange katte fælder rigtigt meget lige nu - det er helt normalt - og hun holder op igen :) Prøv at vænne hende til at blive børstet med en blød børste - det vil være en stor hjælp for hende og hendes mave at I tager noget af håret af hende - der er jo ekstra risiko for hårboller her i fældeperioden. I kan også hjælpe håret med at komme 'igennem' med kattemalt, og i at 'komme op igen' ved at give killingen noget kattegræs.

 

Rigtigt meget held og lykke med jeres fine kat!

 

:)

 

Ayoe

 

PS - det lyder som om hun er en kvik lille en - så det kunne måske være sjovt at 'træne' hende yderligere? Træning af katte kan I f.eks. læse om i 'Træn din kat' af Maiken Lysholm Sten.

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...