Hop til indhold

Hjertesygdommen HCM


Mittens

Recommended Posts

Jeg er ny herinde i dette forum, så jeg ved ikke helt lige hvor jeg skulle skrive dette henne. Vores højt elskede huskat på kun 2,5 år gik i går morges pludselig i kramper, da han vanen tro hoppede op for at sige godmorgen til mig i sengen, da alarmen gik. Han hilser altid godmorgen med snude mod næse, og ligger sig derefter ned for at blive nusset...det ville han også i går, men pludselig mærkede jeg han klør i mit hår, og i starten troede jeg han legede..lige ind til jeg fik ham lagt ned. Hans øjne var udspillet, tungen han slap og blå ud af munden og, hvad der føltes som uendelighed af kramper/spasmer, varede det i ca.15 sek., og så var han gået bort. ALDRIG har jeg følt mig så magtesløs og oplevet noget så uhyggeligt. Jeg kunne ikke hjælpe min lille skat!

Han har ikke haft noget sygdomsforløb i hans unge liv, og så sent indtil han hoppede op om morgen, var han som han plejede at være..miavede, halen i vejret og glad. Han har været til de årlige sundhedstjek med der tilhørende vaccinationer, og han er altid blev rost af dyrlægen. Skal lige siges, at han var indekat og vores konge :-)

Dyrlægen ringede så i går eftermiddags efter at vi havde fået sagt fint, omend hjerteskærende, farvel til vores dejlige dreng, at Mittens led af HCM, og at vi ikke kunne have forudset dette. Så det havde været et spørgsmål om tid før det skete. Det skete blot ALT for tidligt.

 

Er der nogen herinde, som har kendskab til denne hjertesygdom hos katte, altså huskatte.? Ved at enkelte racekatte kan være disponeret for den.

 

Jeg har simpelthen så svært ved, at slippe det billede af min lille skat, som ligger i kramper og jeg INTET kan gøre for ham. Jeg har følelsen af, at have svigtet ham. Skulle jeg have haft rystet ham, hvis jeg nu var stået op så han ikke nåede at hoppe..var det så sket....er der signaler jeg har overset etc.? Ved at I ikke kan give mig svar, men jeg havde også blot brug for, at komme af med min tanker mit i sorgen.

 

Tak for Jeres tid.

 

Mittens.

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 4 weeks later...

Hvor er det dog trist at læse.. Håber du kan få billedet ud af dit hoved og få nogen gode billeder af ham i stedet for.

Nu har jeg læst en del om HCM af den simple grund at jeg har valgt en racekat som er disponibel for sygdommen.. Der kunne jeg læse mig til at den også nemt kunne opstå ved huskatte, det var dog ikke så udbredt som ved maine coon, ragdoll, persere m.m.

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...