Hop til indhold

Min kat har ændret adfærd - HJÆLP


Recommended Posts

Hej Katte-forum :)

 

Jeg har to hunkatte Tia (2 år) og Zola (1 år), som blev sat sammen for 1 år siden da jeg fik Zola, og de blev bedste venner, hvor de slikkede og hygge sig med hinanden.

Tia er en kat som kun er kælen faste tider på døgnet, og resten af tiden skal hun bare være sig selv. Hun er en forsigtig kat, som ikke kan lide nye ting i huset, eller at tingene står anderledes. Hun kan være bange for en pose jeg har stilet ude i gangen.

 

Zola er en meget udadvendt og kælen kat, som har hyber 2-3 gange om dagen og resten af tiden skal hun sove eller hygge sig hos mig. Vi har faste rutiner sammen, hvis jeg går på toilettet eller går i seng, går hun med. Hun er "mors" kat.

 

I starten var de mest indekatte, som kun kom ud i min lukkede have når jeg var hjemme. Jeg havde dem begge to på p-piller, da det er irriterende når de er kattegale.

På et tidpunkt ændrede Tia sig, og blev mere indelukket og satte sig inde under reolen, hvor jeg kunne høre hun lå og sagde nogle "tygge" lyde, og jeg tjekkede derefter hendes mund, hvor jeg kunne se der var revet en lille hudflage af tungen, og jeg gik ud fra det var det der gjorde og ondt. Hun kunne ikke lide at hverken min kæreste eller jeg kom for tæt på hende ved reolen, og hvæsede af os, hvis vi prøvede at røre hende. Vi lod hende være, og da tungen så fint ud, blev hun også mere udadvendt igen, men ikke i samme stil som før.

 

Jeg begyndte at lukke dem mere ud, da det blev sommer, og Tia kan ikke lide at springe eller hoppe højt, så hende kunne jeg sagtens holde inde i haven, hvorimod Zola hoppede over hegnet, selvom jeg prøvede at spærre hende vejen med forhindringer.

Da jeg blev træt af hun kunne sprang over hegnet med forhindringer, lukkede jeg dem begge helt ud af haven, hvor der løber end masse andre katte.

 

Tia som stadig var mindre udadvendt end normal, og som ikke hyggede sig med Zola mere, begyndte at tisse på mange ting. Det var som regel tøj og håndklæder som lå på gulvet, og hun kunne heller ikke lide man bar hende mere. Hun kunne heller ikke lide Zola mere, og hvæsede af hende hver gang hun gik forbi og angreb hende også, selvom Zola selv var uden om det nogen gange.

Tia forbliver nede i køkkenet på sin stol dernede, hvor hun før lå ovenpå sammen med os andre og sov i "kattestolen", hvor Zola nu hører til. En gang imellem kommer hun op og hygge sig med mig, men hvis noget bevæger sig eller larmer flytter hun sig hurtigt igen.

 

Efter et stykke tid, hvor hun tissede på alt, besøgte jeg dyrlægen, som sagde at jeg skal stoppe på p-piller, hvilket passede perfekt, da det var sen efterår, og de naturlig stoppede med at være kattegale. Hun synes ikke det virkede som blærebetændelse, idet jeg havde beskrevet hun tissede normalt, når hun var i kattebakken. Dyrlægen sagde jeg skulle lukke Tia ud og hun måtte kun komme ind når hun skulle spise og kæles af mig. Jeg stillede en kattebur udenfor med et håndklæde i, som hun kunne bruge når hun vil lægge ned. Hun ordineret noget smertestillende til hende, da hun mente p-pillerne var på vej til at give hende problemer i underlivet.

Jeg synes det har hjulpet på hende at komme mere ud, og hun virker mere glad og har fået flottere pels og fedtlag, og hun tisser heller ikke mere på tøj osv.

 

Men hende og Zola er stadig ikke venner, og skiftes til at være rovdyr og bytte, nogen gange angriber Zola Tia og andre gange er det omvendt. Når Zola angriber er det som regel når hun er i hyber-mode og ser Tia som bytte, og så løber hun efter hende. Når Tia angriber er det med hvæsen og høje lyde, når Zola kommer for tæt på eller løber hurtigt forbi hende. Så løber Tia efter hende med løftet hale.

 

Beklager min lange tråd, men er der nogen der kan hjælpe mig med hvordan de bliver venner igen?

Skal jeg give dem et bad, så de kommer til at lugte ens, og de ligesom starter forfra eller, skal de afskilles i en periode?

Eller hvad synes i?

 

Mvh Christina

Redigeret af Christina Adamsen
stavefejl
Link til kommentar
Del på andre sites

Hej Christina

 

Ked af det ikke går så godt for dine katte.

 

Du kan evt få dem neutraliseret. Måske vil bachs blomstermedicin hjælpe i dråbe form, det kan købes i matas. Kattene skal have 4 dråber. Jeg er selv lige begyndt at give mine katte igen. jeg gør det på den måde at dråbenre kommer i hver deres bøtte, tager et lille stykke katte guf der kan suge væsken til tid, lader katten slikke væske i sig og dypper igen til det er væk. Derefter tager jeg den anden kat. Der kan gå op til 10-14 dage før man mærker en ændring. Det gør kattene mere rolige. Bare husk at lade dråberne fordampe i nogle minutter pga alkoholen. Ikke lad dig afskrække af alkoholen, jeg har fået det anbefalet af en katte rådgiver Michelle Garnier.

Derudover kan du købe Feliway i spray og til stikkontakt, som skulle udsende nogle behagelig dufte kun katte kan dufte. Jeg har sat min til i onsdags, men kan ikke mærke nogle forskel endnu, men min ene kat er også lige kommet hjem fra "ferie" så min anden kat synes han lugter og kan derfor ikke genkende ham.

 

Men det er ligefør jeg tænker det måske hører alderen til. Mine katte er nemlig 2,5 år og 1,5 år. De var gode venner efter noget tid, men nu er han begyndt at blive "ond" mod hende. Mine har desværre ikke mulighed for at komme ud, så jeg skal også sælge dem. De fungerede nemlig fint det måned i sommers de havde mulighed for at komme ud.

 

Jeg tror ikke umiddelbart det hjælper at vaske dem.

 

Jeg håber dine katte bliver venner igen.

 

 

Mvh Heidi

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...