Hop til indhold

Operation ved kronisk blæresten/krystaller kan være løsningen..........


Sabina A

Recommended Posts

Operation ved kronisk blæresten/krystaller kan være løsningen :)

 

Vores ene kastererede hankat blev for år siden indlagt utallige gange med blæresten/krystaller, han blev bedøvet og fik lagt kateter og tømt for krystaller og urin hver gang. Hans urin var for basisk og han fik Hills SD. Men intet hjalp og han blev ved med at blive indlagt, når han ikke kunne tisse og fik også konstant blærebetændelse flere gange pågrund af det.

Da intet hjalp, var der kun operation eller aflivning tilbage, så vi valgte at lade ham operere. Og det har vi ikke fortrudt. Han blev opereret på Rynkeby Dyreklinik af dyrlæge Susanne. Han fik, så at sige, en kønskifteoperation. De fjerner penis, da urinrøret deri er meget lille (smalt), og laver faktisk hankatten om til en hunkat. Det hjælper, da det indvendige urinrør er større, så Krystallerne kan passere.

 

Så i teorien har han sikkert stadig krystaller, men er istand til at få dem ud selv. Han kom efter operationen over på Hills CD.

Jeg vil tro at det er ca. 4 -5 år siden han blev opereret og han har haft det godt siden. Men med indlæggelser og tilsidst operationen, løb det op i 20,000 kr, men det var alle pengene værd, vi kalder ham guldkatten. (o:

Men jeg kan anbefale denne operation, hvis man har en kat der bliver ved med at lide af blæresten og andet ikke virker. :)

Link til kommentar
Del på andre sites

Hej Sabina!

 

Jeg er bare så glad for at læse dit iindlæg - ikke fordi en af mine nuværende katte lider af krystaller i urinen, men fordi min gamle kat - Miksen - led af det for 12 år siden. Dengang tilbød man mig også den operation og jeg sagde ja til det, men desværre døde Miksen under operationen :( - han fik hjertestop da han desværre var meget afkræftet af at have været syg af krystallerne længe. Jeg har altid siden spekuleret over hvordan operatioenen mon havde virket hvis han havde overlevet - og det har du netop svaret på :) så tusind tak for den gode og positive beskrivelse af denne operation der jo nok i første omgang kan virke noget grænseoverskridende for ejeren. Og tillykke med din dejlige raske kat!

 

Masser af hilsner

 

Ayoe

Link til kommentar
Del på andre sites

Det var godt du kunne bruge mit indlæg til noget. (o: Jeg er dog ked af, at høre, at din kat ikke klarede operationen.

Det er også en kompliseret operation, men jeg syntes det var et forsøg værd, da han ellers måtte aflives. Men sæ´fø´li kan det jo også mislykkes, men i hans tilfælde gik det rigtig fint. (o:

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...