Hop til indhold

Bange killing


Gitte2

Recommended Posts

Hej..

 

Vi har en killingeflok på 4, der nu er 22 dage gamle.

 

De to - og for det meste den 3. - er meget sociale og glade for at blive nusset og har ikke noget imod at blive løftet. De elsker at hygge.

 

Den fjerde killing er for det meste også glad for at blive nusset, men er meget bange for at blive løftet. Når vi løfter hende, piber hun rigtig meget. Generelt virker hun lidt mere skrøbelig end de andre både udviklingsmæssigt og personligt.

 

Hvis hun ikke bliver socialiseret, frygter jeg, at hun vil få adfærdsproblemer.

 

Mit spørgsmål er, hvordan vi kan afhjælpe dette?

Skal vi løfte hende meget, og dermed vænne hende til at blive løftet?

eller skal vi lade være med at løfte hende, så hun ikke bliver rædselsslagen over det, men bliver så ikke socialiseret på samme måde som de andre?

Vil hun vokse sig fra det?

 

Vi skal af med alle killingerne og har allerede fundet nye ejere til den skrøbelige killing og hendes søster, så hun skal ikke gerne få adfærdsproblemer eller blive asocial.

 

Håber at høre fra nogen, der måske har erfaring med dette!

 

Mvh Gitte

Link til kommentar
Del på andre sites

Hej Gitte,

 

Jeg arbejdede her i foråret med en anden killing der havde lignende problemer, og den killing er i dag glad og tryg for menneske kontakt og også for at blive løftet. Så der er helt klart muligheder for at den lille killing kan blive ordentligt socialiseret :)

 

Det vigtigste er nok ikke at presse jeres lille killing til mere end hun kan klare lige nu. Hvis hun kan lide at blive nusset og lege på gulvet eller sofaen, men med alle 4 ben solidt plantet i underlaget - så gør det. Sørg for at belønne hende meget med lækre godbidder for at nærme sig jer, lege med jer, kravle hen over jer, sidde på skødet og lege og alt hvor hun selv tager kontakt. Sørg for at belønne hende meget for at blive nusset på siderne, og på maven. Brug i det hele taget meget energi på at være i kontakt med hende - men uden at presse hende til noget. Jeg ville ikke starte med at løfte hende ud af det blå - men netop bruge meget tid på nus på sider, mavse og ryg. Tag forsigtigt om hende med hænderne mens hun har alle 4 ben solidt i underlaget, og givs så slip igen med det samme. Gør dette igen og igen, mens hun samtidig bliver rost og får godbidder. Senere kan I så forsigtigt - hvis hun er ok med at blive holdt med hænderne - forsigtigt løfte hende en cm, og så ned igen, og fortsætte sådan - men meget langsomt.

 

Dette er meget kort hvad jeg ville anbefale - jeg mener bestemt at der er håb for jeres lille dame :) Husk at hun kun lige er i starten af sin socialiserings periode - så der er lang tid endnu at arbejde med hende.

 

Masser af hilsner!

 

Ayoe

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...