Hop til indhold

To søskende kan pludselig ikke enes...


tullz

Recommended Posts

Hej alle :)

 

Vi har fået store problemer herhjemme da vores to perser-katte pludselig ikke kan enes længere. De kommer fra sammen kuld og har gået sammen i omkring 8 år. De har altid jagtet hinanden lidt for sjov, men pludselig to det overhånd. Den ene, hankatten Baloo, er begyndt at overfalde hunkatten Yasmin meget voldsomt, så vi nu holder dem adskilt. Baloo har køkkenet og vores tilbygning og Yasmin har 1. salen og gangen. Stuen skiftedes de til at være i. Det har stået på i omkring 2-3 år nu.

 

Det hele startede da Yasmin en dag kom hjem fra dyrlægen hvor hun havde været til en tand-operation for at få fjernet tænder. Da hun kommer ud af sin transportkasse, stadig lidt døsig efter bedøvelsen, jagter Baloo hende hele vejen op ad trappen og ind under sengen i soveværelset. Min mor får fat i ham og skælder ham ud, og lige siden har de ikke kunne klare synet af hinanden. Baloo gør alt for at prøve at overfalde Yasmin, og hver gang Baloo bare er en meter fra hende, begynder hun at hvæse som en gal.

 

Vi har efterhånden prøvet mange ting. Vi købte engang noget beroligende "vand" som vi tænkte måske ville gøre dem mere afslappede i hinandens selskab, men det hjalp overhoved ikke. Engang imellem fører vi dem sammen, mens vi som regel i starten sidder og kæler med dem og derefter sætter dem ned så de ser hinanden, mens vi stadig nusser dem. Vi holder op med at kæle dem for at iagttage hvad de gør. Yasmin plejer at ligge sig ned, helt flad og trykket, imens hun holder øje med ham. Baloo er meget mere nysgerrig. Han bevæger sig rundt, som regel for at snige sig ind på hende. Men så snart han sætter afsted mod hende hvæser hun og vi sætter ind for at stoppe ham.

 

En ting der nok er vigtig at vide er at Baloo er ret stor og voldsom i forhold til Yasmin. Da de var mindre, og stadig gik sammen, fik han slankemad fordi han var blevet ret overvægtig af at have spist både sin egen og hendes mad, og Yasmin fik noget "fede"-mad fordi hun var virkelig tynd og ville ikke spise ret meget. Så derfor virker han jo nok ret voldsom når han sådan hopper frem mod hende, da han stadig er meget stor.

 

Vi ved snart ikke hvad vi skal stille op. Vores hus er altid adskilt af en lukket dør eller en gitterlåge og det er vildt besværligt og irriterende. Vi har overvejet om man bare skulle sætte dem sammen inde i stuen og så se hvad der sker? Er bare bange for at Yasmin ikke ville overleve det, for de gange hvor det er lykkedes ham at få fat i hende, har der ligget vildt meget afrevet pels tilbage. Hvad kan være årsagen til dette er sket? Vi har overvejet om det var fordi Yasmin lugtede anderledes efter sit besøg hos dyrlægen så Baloo vælger at angribe? Måske har min mors reaktion gjort at han har fået en dårlig oplevelse med Yasmin og derfor forbinder han hende med noget skidt når han ser hende? Hvad kan vi gøre?

 

Er der nogle der har nogle råd eller en løsning? Vi er ved at være ret desperate..

 

På forhånd mange tak for jeres tid, håber virkelig der er nogen der kan hjælpe.

 

Mange hilsner herfra

Link til kommentar
Del på andre sites

Altså, for mig lyder det fuldstændigt som når man fører 2 nye katte sammen. Bortset fra at de begge har det samme territorie... Mit bedste råd ville være at prøve at sætte dem sammen under opsyn, de bliver selv nødt til at finde deres plads i hierakiet igen. Og så selvfølgelig skride ind hvis "kampen" bliver for voldsom... Og det ser voldsomt ud med alle de totter.

 

Er Baloo kastreret?

 

Hov , så lige du skrev 2-3 år... det var dælme længe! Måske er løsningen at finde et nyt hjem til en af dem?

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...