Hop til indhold

Kan man opdrage en 3 år gammel kat til ikke at bide/rive hårdt i bl.a. leg?


Bono

Recommended Posts

Vi har fået ny kat :)

Han er en 3 årig sød og meget aktiv kat, men han har aldig lært at trække klørene til sig og ikke bide hårdt i leg.

Når vi benytter legetøj, fx. en snor med noget bundet for enden, så går han ret hurtigt efter hænderne.

Har I nogen gode råd til hvordan vi bedst lærer ham at være lidt blidere?

Link til kommentar
Del på andre sites

Det du kan gøre er, at så snart at går efter hænderne, så siger du ”nej”, og stopper legen. Det er vigtigt at du aldrig lader ham leger med dine hænder, så han får et klart signal om at det ikke er accepteret. På den måde finder han ud af, at hvis han leget med hænderne, så mister han hele legen, hvilket han jo ikke ønsker. Denne metode kan godt tage lidt tid, men er sikker på at han med tiden vil gå mindre og mindre efter dine hænder.

Derudover kan du prøve at klikkertræne ham. Du kan lave nogle simple øvelser som at give pote, high five, sit, dæk osv. På den måde, er du i tæt kontakt med ham, via dine håndsignaler. Og han lærer direkte at få belønning for at gøre øvelsen og samtidig vil han finde ud af, at der ingen belønning er hvis han fx bider. Her gælder det samme princip, hvis han bider eller kradser, så stoppes legen helt.

I forholdt til klikkertræningen, så er det vigtig at du i starten bruger nogle stillestående håndsignaler, da for meget bevægelse, kan aktivere kattens jagtinstinkt. Dvs. hvis han skal give pote, så vis han en fast flad hånd. Hvis han ikke giver pote af sig selv, så brug din flade hånd til at, stille dutte ham på poten for at få han til at løfte den. Man kan, med nogle katte, bruge den anden hånd til at placere katten pote på sin flade hånd, dog er der mange katte der vil bide, i denne situation. Derfor vil jeg foreslå dig, at du bruger den første metode. Hvis du får lyst til at prøve at klikketræne din kat, og har problemer med det, vil jeg meget gerne hjælpe dig. du kan altid bare skrive.

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...