Hop til indhold

Min kat hvæser af min kæreste


Psylicium

Recommended Posts

Hej katteelskere.

 

Der er noget jeg har undret mig over, så derfor har jeg oprettet mig herinde for at høre jeres mening. Jeg har en dejlig Maine Coon, Makro, på snart 3 år, og hun er den sødeste og roligste kat. Hun er steriliseret, har aldrig været aggressiv eller noget, og har altid været imødekommende og nysgerrig, når jeg har haft gæster. Men når min kæreste besøger mig, vender Makro på en femøre, og hvæser af hende, bare hun nærmer sig. Kæresten har aldrig gjort hende noget, og er selv katteelsker, så jeg undrer mig lidt over hvorfor missen reagerer sådan på hende.

 

Første gang hun var her, var der ingen problemer. Vi sad i min sofa, og da katten har et eller andet med hår (hun elsker at slikke enkelte personer i nakken og bore hovedet helt ned i håret og nappe lidt), hoppede hun straks op på ryglænet og stak hovedet i kærestens hår. Min kæreste var dog lidt bange for katten, da det jo er en halvstor én, og hun ikke kendte den, og hun var derfor ikke helt tryg ved at ha' hende gående bag sig, så jeg satte hende ned på gulvet igen. Efterfølgende har katten så holdt sig på god afstand, hver gang hun var der, og hvæser som sagt af hende, når hun nærmer sig.

 

Jeg har forsøgt at få kæresten til at give Makro nogle godbidder for at lære hende, at hun ikke er farlig, men selv om hun plejer at kaste sig over godbidderne med glubende appetit, vil hun ikke have noget med dem at gøre, hvis det er kæresten der giver dem.

 

Jeg ved ikke om Makro er bange for kæresten, eller om hun kan kan mærke at kæresten er bange for hende, og derfor hvæser som om "det er mig der har magten her". Jeg tænker også på om det kan skyldes en form for jalousi - "når hende dér er her, får hun mere opmærksomhed end mig", men jeg ved det ikke.

 

Er der mon nogen der har oplevet noget lignende, og ved hvordan man kan komme problemet til livs? Jeg vil gerne kunne have begge piger i samme rum, uden én er gal, og den anden er bange :)

Link til kommentar
Del på andre sites

Altså, jeg synes det lyder lidt som når man sætter to katte sammen - så længe den "kun" hvæser ville jeg nok lige se tiden an og give katten lidt tid til at vænne sig til en "fremmed hunkat" i huset. Når i er sammen hos dig, så opfør dig overfor katten som du plejer, og så er det nok fint hvis din kæreste stadig prøver at give katten en godbid ind i mellem.

Da jeg begyndte at komme her hos min kæreste, hvor jeg bor nu, var hans hunkat og lidt mere glad for at "angribe" mig ( måske teste mig ), og nu, hvor vi bor sammen, er hun bestemt også mors mis!

Vi tog det bare helt roligt, lavede mad, lå i sofaen osv og jeg lod katten komme til mig.

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...