Hop til indhold

Gå tur med Fie?


Fie-tøsen

Recommended Posts

Hej

nu ved i sikkert jeg har fået ny kat :P Min første EGEN kat, og hun er DEJLIG!!!

 

Hun skal være indekat, så overvejer at hun skal lære at gå i snor.. Hun har haft selen på og siger intet til det..

 

Hvad mener i om at gå tur med katten? Er det en god ting? Hvordan vænner man dem til at gå med snoren på?

Link til kommentar
Del på andre sites

Hej (igen :-D) Fie,

 

Jeg tror, ved også at læse dine andre indlæg, at du generelt kan få en masse ud af at anskaffe Maiken Lysholm Steens bog 'Træn din kat'. Der kan du bla. også læse om hvordan du vænner din kat til sele og til at gå tur, plus netop sådan noget som at vænne sig til transport kassen etc (som du spørger om andetsteds). Desuden får du en masse gode ideer til at aktivere (træne!) din kat.

 

Masser af hilsner,

 

Ayoe

Link til kommentar
Del på andre sites

Hej igen :-)

 

Det er vist meget op til din kat hvad der er en dejlig godbid :-) Gærtabletter kan de fleste katte lide, og de er endda sunde - OG de kan brækkes i 4 mindre stykker og rækker så langt. Ellers er det vist bare med at prøve sig frem. Du kan jo også f.eks. bruge små stykker tun i vand (selvom man bliver snasket på fingrene :-D) da nogle katte vil slå IHJEL for tun og det derfor er en 'højstatus' godbid man kan bruge når man VIRKELIG vil have et budskab igennem.

 

Men når du har haft kat som barn ved du jo allerede en masse om hvad katte kan li :-) Prøv dig frem med hvad jeres katte kunne lide dengang, og prøv så de forskellige ting i handelen også.

 

Rigtig meget held og lykke med din nye kat! Du kan jo lægge et billede herud så vi kan se hende!

 

Masser af hilsner,

 

Ayoe

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 2 weeks later...

Hej

Jeg har nu gået tur med Fie-pigen de sidste dage :) Hun klarer det med bravour!! For hver gang bliver hun mere og mere tryg, og hvis hun blvier lidt bange løber hun ind mod lejligheden, det er jo et godt tegn på at hun ved det er her hun bor :)

 

Skal have fat i en anden type sele, en med klik-låse så det ikke er så trælst og besværligt at få hende i den. Derudover køber ejg en flexline til små hunde til hende, så hun kan komme lidt mere omkring :)

Link til kommentar
Del på andre sites

Super med gå-turen! Jeg er vildt misundelig. Hvis jeg havde vidst (meget) mere da jeg fik mine katte for 13 år siden var de også blevet vænnet til at komme udenfor i sele - nu er det vist lidt for sent selvom Emil er meget dygtig til at lære tricks med klikkertræning.

 

Amalie - hvis det er en killing/ung kat du får er der stor sandsynlighed for at du kan lære den at gå i snor og sele. Den skal dog 'socialiseres' til alle mulige 'farlige' ting langsomt og roligt, så der netop er lille sandsynlighed for at den bliver bange. Du kan læse en masse om at lære katten at gå i snor i bogen anbefalet herover i samme tråd.

 

Masser af hilsner,

 

Ayoe

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...