Hop til indhold

Kattebakketræning

   (0 anmeldelser)

Administrator

Kattebakketræning

Uanset om du har en killing eller en kat, som du prøver at gøre renlig og få til at benytte kattebakken, kan det være en større udfordring. Killinger, der opholder sig sammen med en kattebakke-trænet mor, vil for det meste lære det igennem hende, men når de er væk fra sin mor, kommer du til at tage over.

Det er desværre ikke lige så nemt som med børn, hvor man blot kan vise dem hvordan man gør! (Du kunne, men har sikkert ikke lyst!)

Her er et par ting du kan gøre for at fremme brugen af kattebakke.

Start mens katten er ung. Jo yngre en kat er når den skal lære at bruge bakken, jo nemmere vil det være. Hold killingens seng nær bakken, eller flyt bakken tættere på kattens foretrukne opholdssted. Et meget godt sted for bakken under træningen, er på dit badeværelse, hvis du kan lade døren stå på klem når du går. Katten ved, hvad du gør der, og hvis den ser dig benytte badeværelset, vil den også selv komme ind og prøve.

De fleste badeværelser har fliser, og katte kan ikke lide at gå på fliser, da de instinktivt ønsker at begrave deres affald, og kattebakken er derfor det eneste sted at gøre det. Du kan opleve problemer hvis katten går på håndklæder eller der ligger tøj på gulvet, og du bliver derfor nødt til at fjerne disse ting, før katten begynder at bruge bakken og bliver fortrolig med denne.

Vær tålmodig ang. ulykker. Ligesom små børn, vil katte lave ulykker, og de vil være meget mere arrogant om dem. Gnid ikke en kats næse i sit affald, men vis den i stedet uheldet skæld den ud, imens du rydder op efter den. Den absolutte nødvendige ting du er nød til at gøre her, er at sørge for at området kommer til at lugte anderledes og ubehageligt for katten. Her er nogle forslag du kan anvende: skåret frisk citron, mynte teposer, Lysol, og - som en sidste udvej - blegemiddel. Citron og mynte lugter ganske grimt for en kat, og de vil generelt prøve at undgå at komme i nærheden af det. Rodalon er godt til pletten.

Klor og urin er ikke en god cocktail, og kan i værste tilfælde gøre dig syg, (klor blev bl.a. brugt i 1. verdenskrig som gas krigsførelse til at dræbe mennesker, vi taler dog andre mængder her). Hvis du ikke kan holde katten væk fra hjørnet på anden måde, så på med gummihandsker og udluft området grundigt, og hold kæledyr og børn væk inden du anvender blegemiddel på pletten. Dette kan, naturligvis, samtidig skade stoffet du anvender det på, så måske du skal prøve på et ikke synligt sted først. Husk at bruge godt med rent vand til sidst.

Nogle mener også at aluminiumsfolie har en effekt på at holde katten væk, jeg ved dog ikke om det er sandt.

Hvis din kat konsekvent nægter at benytte kattebakken, kan det være en god ide at konsultere dyrlægen, da der evt. kan være andre årsager til dette.

Skift bakken ofte, men dog ikke så ofte at lugten forsvinder helt fra kattebakken, da katte er tiltrukket af denne duft og hjælper med til at de vil benytte den. Netop også af samme grund er det vigtigt at få renset lugten fra de uheldige steder. Men katte er samtidig meget renlige og vil derfor ikke benytte en bakke der har alt for mange efterladenskaber.

Tømning af kattebakke hver anden dag er som tommefingerregel ganske udmærket - og endelig ikke gøre den klinisk ren. Det vil alligevel ikke hjælpe, og det kan få katten til at begynde at gå andre steder hen.

Hvis katten begynder at bruge hjørnet eller dit skab, kan du prøve disse tricks som nævnt ovenfor, citron, mynte, og rengøring vil jage katten væk. Den kan også være blive tiltrukket af lugten af dit fodtøj, så prøv at sætte disse højt op, hvor den ikke kan komme til dem, og læg aluminiumsfolie ned på gulvet.


Bruger Feedback

Gæst
Dette indhold er nu lukket for yderligere anmeldelser.

Der er ingen anmeldelser at vise
×
×
  • Tilføj...