Hop til indhold

Katte og ferie

   (0 anmeldelser)

Natalie Maria

En ny undersøgelse viser, at selvom katte er uafhængige, så er de stadigvæk meget sårbare overfor ændringer i deres miljø. Så hvad bør man gøre med sin kat, når man tager på ferie? Hvad er bedst for den?

Katte er følsomme overfor ændringer i deres miljø og de kan nemt blive frustreret eller skræmte, hvisdagligdagen pludselig ændrer sig. Når man som katteejer tager på ferie, er det for mange katte at foretrække, at forblive i hjemmet – selvfølgelig under opsyn. Det er ikke en mulighed for alle og derfor findes der heldigvis også andre brugbare løsninger som f.eks. en kattepension.

[h=2]Katte har det bedst i hjemmet[/h]Selvom mange katte kan føle sig trygge på en kattepension, så variere det dog fra kat til kat og hvis man er i tvivl bør man undersøge, om der er muligheder for, at lade sin kat forblive i hjemmet mens man er på ferie. De fleste katte vil nemlig føle sig bedst tilpas netop her.

 

Katten bør være voksen, før man efterlader den alene hjemme og have adgang til en kattelem, så den frit kan bevæge sig både ude og inde. Du kan som katteejer, selv være med til at præge din kat til, at den kan opholde sig alene hjemme over længere perioder, ved gradvist at give den erfaring med dette. Start derfor ud med en weekend væk, hvor din nabo eller noget familie besøger jeres hjem en gang dagligt, for at give katten mad. Udvid gradvist disse ophold væk fra hjemmet i både længe og hyppighed og væn på den måde din kat til, at færdes mere alene i hjemmet. Det er en god idé, at benytte samme person til at fodre, så din katte bliver tryg ved denne.

[h=2]Kan man tage sin kat med på ferie?[/h]Mange katteejere vil sikkert fortrække at tage deres kat med på ferie, så de hverken skal aftale pasning eller opsyn, mens de er på farten. Det er muligt at tage sin kat med på ferie, også til udlandet. Det er dog noget man bør undersøge nøje, før man tager beslutningen. Både i forhold til dokumentation, vaccinationer osv., men også om det er i din kats interesse.

 

Ved at tage en kat med på ferie ændre man miljøet drastisk og det er svært at garanterer, at det bliver en succes. Kan din kat overhovedet lide at køre i bil? Vil den få mulighed for at opholde sig udenfor, lige så meget som den plejer? Kan den holde til temperaturforskellene?

 

Ligesom ved at lade sin kat være alene hjemme og gradvist vænne den til dette, kan man også forberede sin kat til, at den skal på ferie og derved skifte miljø. Er det campingvognen der bliver rullet frem hver sommer eller går turen til Sverige i båd? Tag din kat med på små ture allerede fra den er killing, så den gradvist vænner sig til det skiftende miljø. Ikke alle katte vil kunne lide forandringerne, men rigtig mange, vil med tiden accepterer og vænne sig til det.

 

Hvad gør I med jeres kat, når I selv tager på ferie?

 

Udgivet af:

Natalie Maria

http://norddjurskattepension.dk/


Bruger Feedback

Gæst
Dette indhold er nu lukket for yderligere anmeldelser.

Der er ingen anmeldelser at vise
×
×
  • Tilføj...