Hop til indhold

Siameser

   (0 anmeldelser)

Administrator

Siameser racebeskrivelse

Siameserens historie:

Navnet, Siameser, vil få mange til at sige at racen stammer fra Thailand, som i gamle dage hed Siam. Men i virkeligheden er ingen helt sikker på hvor netop disse katte stammer fra. Det menes, med stor sandsynlighed at de stammer fra det asiatiske kontinent, og at de har deres oprindelse i Sydøstasien, hvis ikke Thailand.

Den Siamesiske race fik sin start i Vesten i 1884. Den første vesterlænding der fremviste katte i Vesten var den britiske advokat, Owen Gould. Owen Gould bragte et par siamesere hjem til sin søster i England, der fremviste kattene i Crystal Palace i 1885. Søsteren blev efterfølgende medstifter af Siamese Cat Club i 1901.

Yderligere siamesere blev importeret af andre katte opdrættere. I dag menes det, at næsten hele befolkningen af siamesere i Storbritannien nedstammer fra omkring 11 katte bragt til Storbritannien i slutningen af det nittende århundrede.

Den oprindelige siameser var brunmasket og "tætbygget", ligesom de fleste andre katte. Men i midten af det tyvende århundrede, favoriserede opdrættere og dommerne ved katteudstillinger en mere slank krop. Den Siamesiske katterace blev derfor videreudviklet til det aflange udseende katten har som vi kender det i dag.

Siameseren menes at være kommet til Danmark ca. i år 1925.

Siameser standard:

  • Hoved: mellemstort, langt, konisk kile-form
  • Ører: forholdsvis store med en bred base og krumme på spidsen
  • Øjne: mellemstore og mandelformede
  • Krop: mellemstor, lang, slank
  • Ben: lang, slank, med bagbenene højere end forbenene
  • Poter: små og ovale
  • Hale: lang, tynd og konisk (smal ved haleenden)
  • Pels: kort og glansfuldt, pegede farver med en mørk "maske" over ansigtet
  • Vægt: Hankatten ca. 3-5 kg. og hunkatten ca. 3-4 kg.

Siameser Adfærd / Personlighed: Måske den mest kendte personlige særhed siamesere har, er deres særprægede kald, som kan være ganske højt og skingrende, lidt som når en baby græder. Siamesere er også kendt for at være meget legende. De har tendens til at hige efter opmærksomhed fra deres menneskelige familie, og ofte ty til legesyge opvisninger i kådhed for at få opmærksomhed.

Det siges, at Siameseren klarer sig ganske udmærket sammen med andre kæledyr.

Kan du bidrage med mere information om Siameser racen er du meget velkommen til at skrive en kommentar.


Bruger Feedback

Gæst
Dette indhold er nu lukket for yderligere anmeldelser.

Der er ingen anmeldelser at vise
×
×
  • Tilføj...