Hop til indhold

Ragdoll

   (0 anmeldelser)

Administrator

Ragdoll racebeskrivelse

Hvis en hund er "menneskets bedste ven," så skal det også siges, at Ragdoll katte er "menneskets bedste følgesvend." Mere end et selskabsdyr, er Ragdolls en sand kammerat.

En Ragdoll kat har mange specielle egenskaber. En Ragdoll's søde temperament er formentlig det mest karakteristiske træk.

Ragdolls er store, fyldige og smukke katte. De omtales normalt som "de blide giganter".

De er i stand til at stjæle dit hjerte og du vil undrer dig over hvem der mon ejer hvem. Ragdoll katte falder hurtigt til. De tilpasser sig lige netop dit liv og beriger det med "Ragdoll Magi!"

Ragdoll katte charmerer deres ejere med sjove, og vidunderlige øjeblikke. Alene de karakteristiske træk for denne race gør den helt speciel! De fysiske aspekter som, bygning, og "udseende" på denne race vil yderligere imponere dig positivt.

Oprindeligt, da Ragdoll racen blev introduceret, var der 3 forskellige farvemønstre. Siden da, med omhyggelige overvejelser og overvåget avl, blev racen udvidet.

Alle Ragdolls har blå øjne. Ragdolls findes nu i en af følgende 6 farver: Seal Point, Blue Point, Chokolade Point, Lilla Point, Red Point, og Cream Point.

Nedenfor er en opdeling af de mønstre, som en Ragdoll kat kan kategoriseres i. Respektive opdrættere vil oplyse dig om din killing´s "farve og mønster".

Mønster, beskrivelse:

 

[TABLE]

[TR]

[TD]Colorpoint:

[/TD]

[TD]Punkt farvet maske, ører, fødder, næse, Trædepuder og hale. En Colorpoint har ingen hvide.

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Mitted:

[/TD]

[TD]Punkt farvet maskerede, ører og ben med hvide sokker på forpoterne og hvide støvler på bagbenene. Hagen, krave og maven er hvid.

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Bicolor:

[/TD]

[TD]Punkt farvede ører og hale. Hvidt omvendt "V" i deres maske, hvide ben, fødder, krave og mave. Næse og trædepuder er lyserøde.

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Lynx:

[/TD]

[TD]Punkt blanding af nogen af de ovennævnte mønstre. Lynx mønster viser sig som tabbymarkeringer i ansigtet, hvad der synes at være bogstavet "W".

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Tortie:

[/TD]

[TD]Punkt blanding af nogen af ovennævnte mønstre. Tortie, vil generelt have rødt eller fløde blandet med en af de andre farver.

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

Ragdolls har unikke personligheder. De er kærlige, fredsommelige og afslappede rolige katte. Ragdolls elsker at være sammen med mennesker. De er godt selskab for både børn og voksne!

Sød og føjelig, Ragdolls er ikke "Fighter" katte. Af denne grund er Ragdolls en uomtvistelig indendørs kat.

Ragdolls har mange egenskaber, der traditionelt tilskrives hunde: henter legetøj, loyal over for sin ejer, følger dig overalt, opmærksom på hvad du laver hele tiden og er meget dedikeret og glad for dig.

Selvom disse dejlige katte er rolige og søde, elsker de også at lege! Ragdolls er meget energisk. Deres fysiske bygning giver dem mulighed for at bevæge sig, løbe og springe som ingen anden kat du nogensinde har set. Som killinger, vil Ragdolls underholde dig i timevis med "ondskabsfuld" opførsel som at jagte deres egen hale, jage fluer, og udforske verden omkring dem.

Ragdoll killinger er født hvide, og deres farver og mønstre begynder at vise sig, når de er omkring 10 dage gamle. Deres fulde farve og udvikling er ikke nået før de er 2 til 3 år gamle. Ragdolls har kanin-lignende pels. Den er medium til meget lang, silkeagtig, og sjældent sammenfiltret. De fælder meget lidt og kræver minimal pelspleje.

Ragdolls nyder at blive holdt som en baby. De ligger normalt på ryggen med deres bagben fladet ud og "armene" stikkende lige op i luften!

Ragdolls hankatte, kan veje op til 15 kg. når de er fuldt udvokset. Hunkatten vejer lidt mindre - som regel 7 til 10 kg. - når fuldt udvokset.

Ragdolls er avlet Ragdoll til Ragdoll. og dette bør ikke ændre sig da de er en ren stamme. Ragdolls kan registreres i de fleste katteforeninger.

At få en Ragdoll ind i dit hjem, vil være et fantastisk supplement til din familie. Inden for meget kort tid vil du opleve præcis, hvor særlige disse katte egentlig er! Du vil undre dig over hvorfor flere folk ikke kender dem!

At anskaffe sig en Ragdoll killing fra en anerkendt opdrætter, er afgørende. Temperament og opførsel af en Ragdoll kat er direkte påvirket af sin opdrætter. De første 12 uger af en killings liv spiller en afgørende rolle for, hvordan den senere udvikler sig og hvilken adfærd den tillægger sig.

Ragdoll katterace er enestående, fordi de indeholder skønhed, ynde, mildhed og underholdning i en yndig pakke!

Vi er virkelig heldige at have denne race iblandt os!

Fortæl endelig mere om denne fantastiske race hvis du er ejer af en Ragdoll, ved at besøge vores forum her.


Bruger Feedback

Gæst
Dette indhold er nu lukket for yderligere anmeldelser.

Der er ingen anmeldelser at vise
×
×
  • Tilføj...