Hop til indhold

Norsk Skovkat

   (0 anmeldelser)

Administrator

Norsk Skovkat racebeskrivelse

Den norske skovkat er en race af huskatte i Nordeuropa, og tilpasset til et meget koldt klima. I Norge er de kendt som skogkatter eller mere korrekt, Norsk Skogkatt (norsk skovkat).

Racen er meget gammel, og opstod som en naturlig tilpasning til det kolde klima i regionen, men den var ikke betragtet som andet end en almindelig huskat indtil slutningen af 1930'erne, hvor et lille antal 'Skaukatts' blev vist i Tyskland og modtaget meget positivt af dommerne. 2. verdenskrig bragte en brat stopper for den spirende udstilling af den norske kat, og racen blev glemt indtil 1970'erne. Kattene opdrættes og udstilles i flere lande, herunder USA. Den første internationale sammenslutning til at acceptere racen var FIFe i 1977. De har et rygte om at være forfædre af Maine Coon og de langhårede Manx.

Den Norske skovkat menes at være kommet til Danmark i midten af 1970erne.

Racen

Norske Skovkatte har en tyk pjusket dobbelt-lags pels, lange totter af pels i ørerne og mellem tæerne, og en lang busket hale til at beskytte dem mod kulden. Deres pels er hovedsagelig vandtæt på grund af sit grove ydre lag og tætte underlag. Det er en m eget stor kat, og hankatten vejer mellem 6 og 10 kg, mens hunkatten er cirka den halve størrelse. Bagbenene er længere end forbenene. De er meget intelligente, legesyge katte, der nyder menneskeligt selskab, og kan blive meget ked af hvis de blev efterladt alene i en lang periode. Kælenavnet "Wegie" begyndte i USA og er en forkortet udgave af ordet norsk.

Ligesom Maine Coon racen, er norske skovkatte en intelligent, robust og legesyg race. De kan lide at være udendørs, er velegnet til koldt vejr og er store jægere. På trods af deres store kærlighed til udendørs ophold, nyder de også selskabet af mennesker og andre kæledyr, og vil sommetider gå på udkig efter familiemedlemmerne hvis de efterlades alene af deres ejere. De har ikke let til stress og er meget tålmodig, hvilket gør dem meget egnet for en familie med børn. De værdsætter høje udsigtspunkter og nyder at klatre i træer, eller, hvis de er indekatte, klatring på apparater, reoler og andre forhøjede overflader i hjemmet. Norske Skovkatte er har det godt som familie kæledyr og ikke har brug for meget pleje, dog skal pelsen redes igennem mindst en gang om ugen.

Farver og mønstre

Den Norske Skovkat findes i et hav af farver, og de eneste som ikke er godkendt i standarden er: lilla, chokolade, cinnamon, fawn og siameserfarverne "maskefarver".

Tabby: En kat med mønster kaldes en tabby-kat. Norske skovkatte findes i fire forskellige tabbymønstre - blotchedtabby, spottet tabby,makreltabby og ticket tabby.

Rufisme er en betegnelse for hvor varm en farve er. En sorttabby kan derfor godt være næsten grå, hvis den ikke har mange rufisme-gener. Er der til gengæld en stor mængde grufisme-gener, vil den have en varm og gylden farve.

Sølv (smoke)

Sølv er ikke en farve som sådan, men blot et gen der affarver pelsen. Hvis katten har sølv, har den også en af de andre farver. Nederste halvdel af hårene vil have hvid eller cremehvid farve. Har katten ikke et synligt tabbymønster kaldes det smoke.

Har du yderligere oplysninger om den Norske Skovkat er du velkommen til at skrive en kommentar til artiklen.


Bruger Feedback

Gæst
Dette indhold er nu lukket for yderligere anmeldelser.

Der er ingen anmeldelser at vise
×
×
  • Tilføj...