Hop til indhold

Kat og forfølgelse

   (0 anmeldelser)

Administrator

Kat og forfølgelse

Af natur er katte fantastiske jægere, der nyder at forfølge deres bytte. For tamkatten, kan dette "bytte" være noget så simpelt som et insekt eller et stykke livligt legetøj. Men er det altid sundt og normalt for en kat at forfølge, eller kan der være en grund til at være bekymret over en forfølgende kat?

Afhænger af instinkter:

Selv indendørs katte har det naturlige instinkt for at jage og forfølge. Med en indendørs kat er forfølgelsen generelt ikke et tegn på sult. Snarere forfølger de byttet af ren og skær nysgerrighed, eller fordi de simpelthen er nødt til at tilføje lidt spænding til deres liv. Jagt og forfølgelse hjælper også katten med at få lidt motion og giver samtidig katten en god måde at forbrænde opsparret energi.

For det meste foretrækker huskatte at jage mus eller andre små gnavere. Nogle nyder endda at forfølge og fange kaniner og fugle. En huskat, der er velernæret vil normalt kun lege med byttet i stedet for at spise det. Faktisk er det yderst sjældent, at en velplejet tamkat spiser sit bytte. Mange mennesker mener at katte er grusomme fordi de leger med deres bytte, men det er simpelthen kattens måde at opfylde sit naturlige jagtinstinkt og for at få motion.

Når en kat bruger sin dygtige forfølgelses evne til at gå på jagt efter et bytte, bevæger den sig yderst roligt og tiltrækker meget lidt opmærksomhed. Katte nyder især forfølgelse i områder med højt græs, fordi det medvirker til at forhindre byttet i at se dem. Dette forfølgelses instinkt kan være lidt forstyrrende for katteejere, såvel som fugleelskere.

Hvis en kat har tendens til at jage vilde fugle, som katten ejeren ikke ønsker den skal fange, kan det være en god ide at binde en klokke omkring kattens hals. Dette vil hjælpe med at advare fuglene om den nært faretruende snigende kat.

Negativ adfærd:

Udover at ødelægge den vilde fugle bestand med deres forfølgelse og jagtinstinkt, kan nogle katte begynde at vise deres forfølgelses adfærd på en negativ måde. Indendørs katte, som er alene kat i hjemmet har størst sandsynlighed for at udvikle negativ forfølgelses adfærd. For eksempel kan en kat lære af de adfærdsmønstre dens ejer har. Så, når de hører ejeren komme, kan det opmuntre katten til en forfølgelses tilstand og bevirke at den angriber ejeren og bider ham eller hende i anklen, når de kommer hjem.

Denne opførsel er undertiden benævnt som lege-aggression, fordi den kombinerer elementer af leg med elementer af aggressiv adfærd.

Når dette sker, bliver ejeren forståeligt nok meget ked af det. Ejeren kan råbe ad katten eller sprøjte katten med vand for at forsøge at stoppe problemet. Men dette er ikke den rigtige måde at ændre denne adfærd.

Ændre forfølgelsesadfærd:

Indendørs katte har større tendens til at udvikle lege-aggression adfærd mere end udendørs katte. Dette er fordi indendørs katte er mere tilbøjelige til at kede sig. Desuden har udendørs katte et langt større antal muligheder for at opfylde deres aggressive adfærd - såsom forfølgelse af udendørs dyr, insekter og fugle.

For indendørs katte, er det ødvendigt at købe legetøj, der stimulerer katten til forfølgelse. Dette giver katten mulighed for at udfolde sine naturlige aggressive instinkter, på en sund måde. Katten skal have adgang til legetøj, som både omfatter leg med og uden ejeren. Legetøj der inddrager ejeren, hjælpe med til at skabe et bånd mellem kæledyret og dens ejer. På den anden side, er katten også nødt til at lære at lege alene, og dette inkluderer både forfølgelse og anden form for aggressiv adfærd.

Valg af legetøj:

Legetøj der er let og nemt at flytte er de bedste typer legetøj for at hjælpe katten til at engagere sig i sin forfølgelses opførsel. Hoppende legetøj er også et godt valg, ligesom legetøj der hænger fra en dør eller dørhåndtag i en snor også er det. Legetøj der hænger fra andre steder skal kunne flyttes rundt i huset, for at hjælpe med at holde kattens miljø anderledes og berigende. Legetøj kan også være skjult på steder som vasketøjskurve for at tilføje lidt spænding.

Legetøj, der ligner det naturlige bytte for katte, såsom mus, er også gode valg. Desuden bør legetøj være store nok til at forhindre kvælning, men lille nok til at være let bevægeligt for katten. Det materiale legetøjet er lavet af, bør være holdbart, da katten og især killingen ellers vil ødelægge legetøjet meget hurtigt. Dette er ikke alene pga. roderiet, men det udgør også en kvælningsfare med de små ødelagte dele.

En kat der er korrekt stimuleret med legetøj gør det muligt for den at udnytte sine forfølgelses færdigheder og vil være langt sundere end en der ikke har. Desuden vil katten være langt mindre tilbøjelig til at angribe eller skade ejeren eller dennes ejendele!


Bruger Feedback

Gæst
Dette indhold er nu lukket for yderligere anmeldelser.

Der er ingen anmeldelser at vise
×
×
  • Tilføj...