Hop til indhold

Hvis din kat løber væk

   (0 anmeldelser)

Administrator

Øretatovering:

HVIS uheldet er ude, og din kat løber væk, så øges chancerne for at få den tilbage, hvis den er øretatoveret og registreret i katteregister. Bemærk at der er to registre: Dansk Katteregister og Det danske Katteregister.

Øretatovering kræver, at katten lægges i narkose, og foretages som oftest i forbindelse med neutralisation.

Sørg for at katten er korrekt registreret. Hvis du flytter, eller hvis katten skifter ejer, så skal du meddele det til katteregistret! - ellers kan en evt. finder af katten ikke finde dig.

Hvis din kat løber væk, så efterlys den via katteregistret, men regn ikke med, at det er nok. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at katten er savnet, så efterlys katten alle de steder, du kan komme af sted med (se under ”Efterlysningsopslag”)

Chipmærkning:

Chipmærkning er også en mulighed. Den er dog ikke så effektiv som øretatovering, da chip er usynlig og kræver en speciel scanner for at kunne aflæses. Dvs. at en evt. finder af katten, skal bringe den til dyrlægen for at tjekke for chip.

Efterlysningsopslag:

Sæt efterlysningsopslag (med foto af katten) op i lokalområdet - i kiosker og supermarkeder, på biblioteker, hos dyrlægen, i beboerhuse, på lygtepæle og lign. steder, hvor mange mennesker kommer forbi.

På nettet er der også flere steder, du kan efterlyse din kat. dyrenesbeskyttelse.dk er den mest brugte.

Bring også efterlysningen på diverse kattefora. Sæt efterlysningsannoncer i lokalavisen. Fremlysninger findes samme steder - så hold øje med om din kat bliver fremlyst.

Kontakt også dyreinternater og kattehjem. Dette er især vigtigt, hvis din kat ikke er øretatoveret eller chippet - eller hvis øremærket er utydeligt. Din kat kan være blevet offer for trafikken, så ring til Falck og bed dem kontakte dig, hvis de finder din kat.

Stem dørklokker:

Stem dørklokker i nabolaget og spørg naboer, om de har set katten. Bed dem tjekke udhuse og garager. Giv dem dit telefonnummer, så de hurtigt kan kontakte dig, hvis de ser katten.

Eftersøgning:

Hvis en indekat slipper ud, så må du ud og lede efter den så hurtigt som muligt. Den kan blive forvirret og utryg og måske løbe langt væk, hvis den bliver skræmt. Tag nogle godbidder med ud (og en lommelygte hvis det er mørkt). Kald på katten og kig i buskads og andre steder katten kan tænkes at gemme sig. Du må også ud om aftenen og natten, hvor der er mere ro end om dagen.

Andet:

Lad om muligt et vindue stå åbent, så katten kan hoppe ind. Strø brugt kattegrus omkring huset.

Forebyggelse:

Det bedste du kan gøre for at forebygge, at katten løber langt væk, er at få den neutraliseret, inden den bliver kønsmoden. Kattesikker indhegning af haven giver en høj grad af sikkerhed.

Dog kan man aldrig sikre sig 100% mod, at ens kat bliver væk - heller ikke indekatte. Et åbent vindue kan blive glemt, indhegning kan blive udsat for hærværk, indbrudstyve vil næppe bekymre sig om, om en kat smutter ud, og desværre er der eksempler på, at racekatte bliver stjålet … der KAN ske uheld, så få katten øretatoveret.

_________________

Med venlig hilsen,

Tinka Vera


Bruger Feedback

Gæst
Dette indhold er nu lukket for yderligere anmeldelser.

Der er ingen anmeldelser at vise
×
×
  • Tilføj...