Hop til indhold

Kattens adfærd og træning

   (0 anmeldelser)

Administrator

Kattens adfærd og træning

Lær kattens adfærd at kende, før du starter træning med dem vil være en god idé for alle, der vil træne en kat´s opførsel.

En kat kan hoppe og lander altid på sine fødder, og dette er et naturligt instinkt for en kat. Når en killing først er født, er killingens trædepude endnu ikke udviklet til landing. Det tager omkring 7 uger at udvikle trædepuden i en kattepote før den er klar til landing på poterne. Kattens knogle struktur er unik i forhold til andre dyr, da deres knogler er fleksible. En kat har ingen kraveben, som gør det muligt for dem at være i stand til at vride og bøje deres knogler. En kat kan springe fra kort afstand uden eventuelle følgeskader.

Med andre ord, så sker der intet ved at en kat hopper fra lave højder som et bord eller fra et kradsetræ, men lad aldrig en kat hoppe fra ekstreme højder, da det vil påføre den skader.

Katte har en unik hørelse, de er i stand til at høre høje toner og lyde, som at åbne en dør eller en dåse mad. Katte har også unikke lugtesanser.

Grunden til at en kat vil ridse eller tisse på gulvet, gnide sig mod en dør eller møbler, er at katten efterlader deres duft i området, så de vil være i stand til at komme tilbage og vide at de har været der før, med andre ord afmærker de sit territorium. Desuden, hvis en anden kat eller andre dyr kommer i det område, vil katten vide dette. Katte kan også lugte med munden. Der er en kirtel kaldet "Jacobson's organ«, som er en lille pose i kattens øvre mund der er fyldt med blod, som, når katten lugter duften og stille åbner munden og overlæben, afgiver duft der transporteres til den lille pose, som så bærer duften videre til katten hjerne. Det ses oftest hos hankatte, efter en hunkat har tisset.

Med viden om disse instinkter og adfærd, kan dette hjælpe dig til at træne din kat´s adfærd, da du har en forståelse for kattens naturlige behov.

Når du træner din kat, er der nogle ting du også bør tage i betragtning. Aggression især hos ældre katte, kan være årsag fra sygdom, eller andre katte i hjemmet. Dette bør du kontakte din dyrlæge for at få tjekket op på.

Depression og angst kunne spille en anden rolle med træning af din kat. Hvis en kat er adskilt fra sin seneste ejer, kan katten blive deprimeret. Hvis du tror, at din kat har depression eller høj angst, bør du hurtigst muligt tage katten til dyrlægen. Dyrlæger kan tale med dig om nogle af de ting, der kan forårsage dette, og en hjælpeliste til katten. Der findes medicin, som en dyrlæge kan ordinere katten for at afhjælpe depression og angst.

Aldrig slå en kat som straf, da katten begynder at frygte dig, og frygt vil skabe en adfærd hos katten som du ikke vil være i stand til at kontrollere eller få væk igen. Når de gør noget, der ikke er acceptabelt. Enten ignorer problemet, eller hvis du fanger dem i gerningen, kan du bruge lyde til at ændre deres adfærd, eller blot med bestemt toneleje sige "NEJ".

Den samme dag du får din kat eller killing, er samme dag du bør begynde at træne din kat, da dette i det lange løb vil holde uønsket adfærd væk.

Raske sunde katte, har brug for sunde relationer til deres ejer.

Indsendt af Lone


Bruger Feedback

Gæst
Dette indhold er nu lukket for yderligere anmeldelser.

Der er ingen anmeldelser at vise
×
×
  • Tilføj...