Hop til indhold

Hvilken kat skal jeg vælge

   (0 anmeldelser)

Administrator

Hvilken kat skal jeg vælge

Huskatte er de katte der kræver mindst pleje og samtidig det kæledyr der har flest fordele i forhold til at holde hund. De kræver ikke megen motion, og de behøver ikke lydighedstræning, og de har en bekvem kattebakke at benytte når de skal besørge sig. Faktisk er det ofte sagt, at hunde har sin herre, mens katte har sine tjenere. Ikke desto mindre når du vælger katte race, er der et par faktorer der kræver et nærmere kig.

Hvis du vælger en killing, vil purebred være et naturligt valg, da du vil vide præcist hvordan de vil se ud som voksne. Der er også populære racer som Siameser, Maine Coon, og Perser, der er valgt ud fra deres udseende. Der er dog mere i at vælge den rigtige kat til dit hjem end blot det der fornøjer øjet.

Man bør overveje en kats personlighed, som én ting. En Abyssinier er f.eks. en meget venligere kat mod fremmede end en Siameser eller Bombay. En American Shorthair eller en Ragdoll ville være et godt valg hvis der er børn i hjemmet. Hvis der er andre dyr i huset, bør dette også påvirke din beslutning, men de fleste hunde racer kommer fint ud af det sammen med katte, med lidt tålmodighed.

Pleje er en anden sag. Langhårs katte som Birma, Perser, og Angora racerne kræver hyppig børstning for at holde deres pels i god form, og kan kræve bad og balsam for at fjerne sammenfiltringer fra pelsen.

Katte, ligesom hunde og mennesker, kan have særlige sundhedsproblemer, der kræver enten vaccinationer eller hyppig kontrol for at mindske indvirkning på dit kæledyr. Lopper og orme er parasit skadedyr, der kan forårsage en række sundhedsproblemer, herunder anæmi.

Nogle racer, som perserne, kan have særlige vejrtrækningsproblemer eller øjensygdomme som kræver øjeblikkelig opmærksomhed. Regelmæssige vaccinationer og dyrlæge besøg vil beskytte mod de mest almindelige vira som Feline leukæmi og katte-AIDS (FIV).

Nogle mennesker er meget følsomme eller direkte allergiske over for visse katteracer, mens andre ikke forårsager nogen reaktion overhovedet. Videnskabeligt er der ingen kendte allergivenlige katteracer, selv om nogle hævder at Sibiriske er det. Alle katte har skæl, og det er det element der er problemet for de fleste allergikere, og ikke selve kattens hår.

Katteracer adskiller sig også ved hvor aktive de er. Bengal, Burmesisk, Abyssinier, og Balinesisk er alle eksempler på meget livlige racer, der har brug for plads til at løbe rundt og lege, mens Bombay, Ragdoll, Russian Blue, og Havana Brown er kendt for at være rolige og meget lydige.

Uanset hvilken race du vælger, hjælper det at have disse specifikke behov i tankerne, samt studere de mange forskellige typer af katte der findes, inden der træffes en endelig beslutning. Dette er den bedste måde at vælge et kæledyr, der passer til netop din personlighed og samtidig trives i hjemmet.

Læs mere om de forskellige katte racer her.


Bruger Feedback

Gæst
Dette indhold er nu lukket for yderligere anmeldelser.

Der er ingen anmeldelser at vise
×
×
  • Tilføj...