Hop til indhold

British Shorthair

   (0 anmeldelser)

Administrator

British Shorthair racebeskrivelse

British Shorthair bliver ofte kaldt for "bamsekatten" pga dens store og vamsede udseende. Det er Englands nationalkat og har været opdrættet i over 100 år. Den har også tidligere været kendt som "British Blue" eller "Chartreux" katten, men nu er det kun katte med franske aner, der må omtales disse navne.

Oprindelse

British Shorthair er efterkommere af katte som er bragt til Britannien af romerne, hvorefter den er blevet parret med vilde katte. Senere blev den krydset med persere for at forbedre dens pels kvalitet og tæthed. Racen blev standardiseret i 1900-tallet, og British Shorthair blev første gang fremvist på en katteudstilling i året 1871. Dens popularitet faldt omkring 1940'erne, men efter 2. verdenskrig er opdræt af British Shorthair vokset, og den er nu én af de mest opdrættede racer.

Racen

British Shorthair har en meget kraftig, plysset pels der føles "sprød" agtig. Den har store runde øjne, som oftest i kobberfarver. British Shorthair har et stort rundt hoved, og er velpolsteret. British Shorthair lever typisk mellem 14 til 20 år. De er store og muskuløse med et bredt bryst, korte ben, runde poter og en tæt hale. Hannerne er størrere end hunnerne, og de ukastrerede hanner får et stort bredt ansigt. Hannerne vejer typisk mellem 5 til 10 kilo, og hunnerne mellem 4 til 6 kilo.

Farver

British Shorthair findes i mange farver. Den mest hyppige farve er, derfra dens tidligere navn, 'British Blue'. Over hundrede farver og mønstre er tilladet. Blandt andet sort, blå, chokolade, lilla, rød og creme - med og uden hvidt.

Temperament

British Shorthair er en race der er meget rolig pga. dens blanding med perserkatten. Du kan nemt have en sådan race i lejlighed, da den har en meget stabil karakter, og behøver ikke samme opmærksomhed som ekselpelvis en siameser kat. Den vil gerne lege men ikke voldsomt, og den er velegnet som familiekat, dog vil de fleste ikke bæres rundt på.

Pleje

British Shorthair har en pels med korte hår og behøver derfor ikke meget pelspleje, men det er dog stadig nødvendigt at den børstes ofte i fældningssæsonen da den ellers vil få hårboller.


Bruger Feedback

Gæst
Dette indhold er nu lukket for yderligere anmeldelser.

Der er ingen anmeldelser at vise
×
×
  • Tilføj...