Hop til indhold

Hvis din kat eller killing skal flytte

   (0 anmeldelser)

Administrator

[ATTACH=CONFIG]21[/ATTACH]Flytning / Stress

Det er altid med spændte forventninger og sommerfugle i maven, du tager af sted, når et nyt, firbenet familiemedlem skal afhentes… måske er du også lidt nervøs, hvis det er første gang.

 

Men det er også en stor og ikke mindst stressende oplevelse for en lille killing at blive taget ud af sine trygge og kendte rammer for at skifte hjem. Stress og temperaturforskelle kan fremprovokere sygdomme som f.eks. øjenbetændelse, og det er derfor uhyre vigtigt, at man er forsigtig, når man flytter sin killing.

 

Det er vigtigt, at du hele tiden er rolig; taler dæmpet og gør dine bevægelser rolige og flydende, så killingen ikke oplever stød og bump indeni transportkassen eller bliver bange, når du bærer den. En god ting er desuden at sørge for et blødt og ”skridsikkert” underlag i transportkassen, så killingen ikke rutsjer rundt. Ligeledes er det vigtigt, hvis det er koldt udenfor, at sørge for opvarmning af bilen, inden transportkassen stilles ud i den og at pakke et tæppe eller lignende omkring transportkassen, når den bæres ud i bilen og igen, når den bæres fra bilen og ind i sit nye hjem, så killingen ikke udsættes for kulde og træk.

 

I det nye hjem er det vigtigt, at alt er klar til killingen ved ankomsten, og at der er fred og ro i hjemmet i den første tid efter hjemkomsten; eventuelt kan man med fordel hente sin killing op til en weekend eller en ferie, så man kan sikre sig, at alt foregår, som det skal. Killingen skal have fred og ro til gradvist at vænne sig til sine nye omgivelser. Den skal naturligvis vises, hvor kattebakken og maden er, men ellers er det en god idé at lade den udforske hjemmet ét rum ad gangen i sit eget tempo.

 

Typisk vil din nye killing efter ankomsten forsigtigt bevæge sig rundt og snuse for at udforske sit nye hjem. Den vil også have brug for at sove og hvile ud ovenpå strabadserne. Lad den gøre dette uden at forstyrre den, og vent med at løfte den op, lege med den eller kæle for den, indtil den af sig selv kommer hen for at hilse på. Er der børn i familien, er det vigtigt at instruere dem i, at introduktionen til det nye hjem skal foregå på killingens præmisser, og at de naturligvis gerne må kæle for killingen, når den kommer hen til dem, men ellers skal lade den i fred de første dage.

 

Nøgleordene, når du skal have din nye killing hjem, er med andre ord; ro og fred samt masser af tålmodighed. Ellers kan du nemt risikere, at killingen bliver syg (øjenbetændelse og diarré er iblandt almindelige sygdomme i denne forbindelse) eller udvikler adfærdsproblemer som urenlighed eller aggressivitet.

 

Med venlig hilsen,

Bente Petersen


Bruger Feedback

Gæst
Dette indhold er nu lukket for yderligere anmeldelser.

Der er ingen anmeldelser at vise
×
×
  • Tilføj...