Hop til indhold
Jane Nielsen

Ung kat med IBS (konstant diarre) - hvad gør vi?

Recommended Posts

Jane Nielsen    10

Hej, vi har brug for noget hjælp!

 

Vi har en hankat som lige er fyldt et år. Da vi fik ham fik han giardia, og havde ingen kontrol overhovedet over hans mave i 3 måneder. Det gik heldigvis over, og han fik det nogenlunde normalt i lidt tid. Men det er aldrig helt gået over, og vi er rimelig sikre på at han har IBS. Han har stadig diarre ca. halvdelen af tiden, nogle gange kan der gå et par uger hvor han har det ok men det kan bliver fulgt af et par uger hvor det næsten bare er vand der kommer ud af det stakkels kræ.

 

Derudover så kan han ikke finde ud af at skide i kassen, han går op og graver hvorefter han går ud af kassen igen og skider ved siden af. Han har ingen problemer med at tisse i kassen. Vi har prøvet at løse dette problem ved at have 3 kasser vores to katte kan deles om, vi har købt en kæmpe kasse hvis det var fordi han følte den var for lille, vi har skiftet grus næsten hver dag i en periode i tilfælde af at det var fordi han synes den var ulækker hvilket heller ikke hjalp og vi har skiftet grus type. Intet hjælper. Jo, hvis vi er ude på toilettet så hjælper det at pege på kassen og sige "gå derop", men vi kan jo ikke stå ude på toilettet og holde øje med ham hele tiden :o 

 

Vi bor i en lejlighed og det er ved at være nået dertil hvor vi overvejer at komme af med ham. Det ville være meget lettere hvis vi kunne holde ham som ude kat, men vi bor inde i byen hvor de ikke må komme ud. 

 

Men vi elsker ham jo, så jeg bliver nødt til lige at give det en sidste chance for at "fikse" ham. Så er der nogen der kan komme med gode råd til hvordan vi får hans mave til at blive bedere og hvordan vi lærer ham at skide i kassen? :)

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Landbo    13

Tja, ved ikke rigtig hvad andet der er og gøre end og tage katten med til den dyre doktor. :|

Jeg har hørt ude i byen engang, at kogte ris var godt til at stoppe rendeskid på en kat. Om det passer skal jeg lade være usagt. For og få katten til og spise den lidt usædvanlige mad skal det naturligvis blandes godt op med noget katten elsker, eksv. tun eller makrel i tomat. Det kunne være et forsøg værd men er dog ikke en varig løsning da det absolut ikke er kattemad.

Hilsen Leif.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Opret en konto eller log ind for at kommentere

Du skal være medlem for at skrive en kommentar

Opret en konto

Opret en konto på siden her. Det er nemt!

Opret en ny konto

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind her.

Log ind nu

×