Hop til indhold

Kilpi

Members
  • Antal indlæg

    9
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Kilpi's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Community omdømme

  1. Tak for jeres svar. Grunden til mit indlæg var at jeg for 1 uge siden fandt min 8 mdr. gamle (netop kastrerede) hankat ihjelkørt ude på vejen. Han var den smukkeste mørkegrå kat med en ret speciel personlighed (men hvilken kat har ikke det), og jeg blev bare ked af, at han ikke fik et længere liv. Han kunne bare ikke holde sig væk fra den vej, selvom jeg havde prøvet at kalde ham væk fra den, hver gang jeg så ham nærme sig den. Men jeg ved jo godt, at en kat bare er sådan. Han fik sine oplevelser, men jeg kunne i den grad have undt ham et længere liv. Og mht. det egoistiske aspekt savner jeg jo dyret. Han var en hittekilling, så derfor kunne jeg ikke selv vælge kønnet :-) og dermed få en knap så oplevelsessøgende kat. Men rart at høre jeres meninger, som jeg er meget enig i.
  2. Jeg tror heller ikke, at hankatte er dummere end hunkatte, og at det er derfor, de bliver kørt ihjel. Men jeg har nu haft 5 steriliserede hunkatte, hvoraf ingen er blevet kørt over og 5 kastrerede hankatte, der alle er blevet kørt over/påkørt, og det får mig til at tænke, at hankattene strejfer mere end hunkatte på trods af kastrationen. Puha, haven er enorm, det vil blive vanskeligt med en kattesikker indhegning:).
  3. Kan det lade sig gøre at træne en kat til at holde sig væk fra vejen? Jeg vil gerne have, at mine katte kan komme ud og opleve naturen, og det går fint med mine steriliserede hunkatte, men trods det at mine hankatte har været kastrerede, er de næsten alle endt i overkørt tilstand, fordi de ikke har kunnet holde sig fra vejen. Jeg er ikke vild med at holde dem inde, fordi jeg synes, det er en kats natur at kunne udfolde sig i haven og på marken, men den kan jo selvfølgelig ikke udfolde sig ret meget, når den ender død på vejen.
  4. Hej Så lige dit indlæg. Jeg har også en kat, som ikke er voldsomt vild med at blive nusset, men det har hjulpet meget at give den en lille godbid, hver gang jeg nusser den. Bare lidt aen og en godbid og derefter lidt mere aen og en godbid. Lige så snart jeg begynder på det, begynder kræet at spinde og bliver helt medgørlig. Hvis både du og din kæreste begynder på det og du lærer din datter, hvordan det gøres, kan det være, katten begynder at forbinde det at blive kælet med noget positivt og finder sig mere og mere i det. Måske bliver den endda glad for det til sidst. Jeg håber, du finder en god løsning både for jer og katten.
  5. Det er i hvert fald skarpt nok til, at man kan se de grønne øjne. Jeg er spændt på, om min ÆDB (tak for forslaget Landbo, jeg synes det er herligt:)) får helt grønne øjne. Indtil videre er der som sagt en grøn ring om pupillen. Resten af iris er gul. Måske man skulle grundlægge en helt ny ÆDB-race?
  6. 18 blå katte! Det var godt nok mange. Jeg sidder jo nu og græder over, at det måske "bare" er en ganske almindelig huskat:). For jeg håbede på, at den var noget ganske exceptionelt. Men skidt, for mig er den alligevel noget ganske specielt. "Danish blue" vil jeg i hvert fald tillade mig at kalde den, ligesom Felis. Nu kunne jeg så li' at vide, hvilken øjenfarve dine havde? Varierede det, eller havde de alle grønne øjne? Jeg kan jo se, at f.eks. British Blue har orange eller kobberfarvede øjne. Det har i øvrigt været spændende at følge med i jeres diskussion. En ny verden har åbnet sig for mig:o
  7. Nej, jeg synes også, det lyder underligt, at en russiankilling skulle løbe rundt ude på landet, men jeg har bare aldrig set en blå huskat før, så derfor har jeg i høj grad undret mig over dens udseende, og de forskellige kendetegn, for en Russian ser ud til at have mange af de karakteristika, som killingen har. Men en Russian er vel i sin tid også opstået "naturligt"? Flobber hedder den ikke.
  8. Der er ingen papirer, for den er fundet af min søster. Da var den en killing på ca. 5-6 uger, enten sat af eller kommet væk fra sin mor. Den er nu ca. 4 mdr. Den har en blanktskinnende grå pels, har grønne ringe rundt om pupillen med gult i resten af iris, grå-lilla trædepuder. Når jeg ser billeder af Russian Blue, synes jeg den ligner, men jeg er godt klar over, at "racekat" som sådan er den ikke, når der ikke er nogen papirer.
  9. Hej. Er dette bare en almindelig huskat, eller er der noget andet i den? Jeg tænker lidt Russian Blue, men hvad siger erfarne kattekendere?
×
×
  • Tilføj...