Hop til indhold

ThomasM

Members
  • Antal indlæg

    16
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Alt der er opslået af ThomasM

  1. Lige mine ord, se på hvordan moderen opdrager dem i naturen, hvis hun ikke gider dem, så giver hun dem et lille klask, hvis de laver ballade, så tager hun dem i nakke skindet, og flytter dem væk, samme kan i roligt gøre, i skal selvf ikke give katten et klask, da det nok ikke gavner :-) Men at løfte katten i nakkeskindet, så tager instinktet over og så ved den godt at det var forkert. Jeg havde lidt samme problem i starten, jeg havde en god forstøver også, og så fik de et lille sprøjt med den, sammen med et højt NEJ, og virkede det ikke, så tag den i nakke skindet og flyt den væk, uden nogen extra form for kontakt. Ud over det så prøv at finde måder at aktivere dem på, så du kan slippe for de her uforudsete ulykker, det er meget bedre selv at bestemme hvor og hvad de skal lave ulykker med, jeg kan varmt anbefale en ganske almindelig papkasse, skær nogle gode huller i den, så er der underholdning i timevis, men vær lidt kreativ, tricket er at køre dem trætte, med dine aktiviteter, og ikke at de kører dig træt med deres
  2. prøv at kør den almindelige bestikkelses teknik :-) Tag din katte bakke, find en pose med den godbid din kat syntes aller bedst om, mine er fuldstændig skudt i de her "dreamies" der kan købes i Netto, sæt katten op i katte bakken, og så ellers giv den godbider, for det kunne netop godt lyde som om, at din kat forbinder skide/kattebakke kombinationen som noget skidt, så vi skal have den til at få positive oplevelser med kattebakken istedet :-)
  3. uden selvfølgelig at vide det, så tror jeg faktisk at de keder sig lidt, det at de laver lidt ballade er hvad det er, de er ikke så gamle endnu, så det er helt naturligt at de prøver grænser, men ofte hvis dyr laver noget ballade, så ved de at de får din opmærksomhed, fordi du sikkert bliver sur, og derfor er nødt til at tage kontakt til dem, jeg tror hvis du får fat i noget legetøj de er vilde med, så kan du køre dem trætte, gør det 1 time om dagen, så tror jeg du vil se lidt ændringer i deres ballade, måske mindre skraldespands roderi :-). Dog at de tisser hvor de vil lyder underligt, mine katte havde lidt problemer i starten med at tisse hvor de skulle, det var dog pga det katte grus jeg brugte, det nægtede de at bruge, så de sad og tissede hvor de mente det var godt, hvilket drev mig til vanvid i starten. Så købte jeg en del forskellige typer grus, og så satte jeg mig ellers ned, og satte en kat ind i katte bakken, for at se dels reaktion, nogle typer flygtede de direkte ud af kassen, mens andre der ville de godt stå og trampe lidt i det, da jeg endelig fandt en de ville stå i uden problemer, viste sig at være den billige fra Aldi, så begyndte jeg at sætte dem op i kassen, og så give dem en godbid når de blev stående i 5 sec, bare for at forbinde deres toilet med noget positivt(gjorde samme med mine transport kasser), og så bliver man bare ved med det i noget tid, hvis det ikke hjælper så er jeg lidt på herrens mark må jeg indrømme.
  4. Jeg har 2 katte også, jeg har også seler til dem, men netop som sagt tidligere, så tager jeg dem ikke ud når jeg er hjemme, men når jeg er på besøg hos mine forældre, så kan jeg tage dem i selen og ud i deres have, hvor alt kan undersøges og opleves, så når de er der så kan de komme ud, men når vi er hjemme så er de inde katte, og så er det netop delt helt op, så der ikke hersker forvirring, om hvorfor de ikke må komme ud hver dag. Ud over det er det en fantastisk oplevelse, at se 2 inde katte gå på opdagelse, også selv om de er i sele, de nyder at opleve nye ting, og så er de fuldstændig bombede resten af dagen, på grund af alle de nye sanse indtryk de modtager. Dog tror jeg aldrig du kommer til at "gå tur" med din kat, det er som regel din kat der går tur med dig, fordi en kat er ikke som en hund, den følger ikke bare efter dig, de er meget forsigtige og skal undersøge ting, hvor en hun er meget mere "du bestemmer" agtig :-) Men ja som sagt du skal ikke tage dem med ud, hvis du kun kan gøre det en gang imellem, for så bliver de nemlig forvirrede :-)
  5. hehe jeg har kun 2 og 2 katte bakker, så det er til at overkomme, men jeg vil hellere have min kattebakke lugter lidt, end at de skider andre steder
  6. mine vil ikke bruge de dyre, så det er da et forsøg værd, problemet med den dyre jeg købte, var at den var for fin tror jeg, det lod til at de ikke kunne lide det fine sand mennem deres poter, så den billige jeg bruger er ret grov, og den bruger de uden problemer :-) Tror ikke det er nogen risiko ved at bruge den billige frem for den dyre, den billige er som sikkert mere naturlig end de andre, da de fleste er lavet af en base på moler, og den med krystallerne tør jeg ikke gætte på hvor kommer fra :-)
  7. hvad for noget kattegrus bruger du? Jeg er endt med at måtte bruge den billige fra Aldi. Da jeg startede brugte jeg noget fint dyrt noget til 80,- for 12 liter, med krystaller og lala for at indkapsle lugt, men det skulle mine katte fandme ikke bruge, hvis det stod til dem, og det gjorde det så. Men så har jeg prøvet lidt forskelligt, og de er glade for den grove billige fra Aldi til 24,- for 10 liter, og de bruger begge deres kattebakker, men havde et hyr med dem i starten, da jeg troede det dyreste var lig med det bedste
  8. tak for svaret, det forklare det da lidt :-)
  9. ThomasM

    sjov oplevelse

    Hej Jeg har lige et lille spørgsmål, som det kan være i kan svare på. Jeg har lige været ude og løbe, jeg kommer så hjem og smider mit løbe tøj i en bunke og så vil jeg hoppe i bad, til min store overraskelse er jeg at min ældste kat (næsten 1 år), pludselig ligger og ruller rundt oven i mit svedige løbe tøj, ligger og bider lidt i det for at trække det over sig, så den kan komme til at gnide sig op af det, er der nogen af jer der ved hvorfor? Det kan ikke være for at lugte godt hehe, for det gør mit svedige løbe tøj sjældent , nu har dyr til tider en anden opfattelse af hvad der lugter godt, men håber i kan svare på det :-)
  10. jeg har 2 katte og 2 kattebakker, de bruger hinandens på kryds og tværs, og jeg er nu bare glad for at de bruger bakken, at man så lige skal bruge 2 min på at tømme dem hver dag er lige til at overkomme :-)
  11. det tager ikke mange uger fra du klipper dem, til de er gode spidse igen. Jeg klipper mine 2 kattes kløer en gang om måneden ca, og det tager ikke lang tid før de er spidse igen, bare de har et godt kradsetræ eller lign, så får de dem hurtigt på plads igen. Hvis du overvejer at klippe dem, så kan du bruge mit trick, jeg venter til mine katte ligger og sover, så er de nemlig så dovne at de ikke gør modstand, hvis jeg skal gøre det mens de er vågne, så er det alt for bøvlet, og man skal sidde og holde dem fast imod deres vilje, så jeg klipper kun deres negle når mine katte sover, det er dejlig nemt :-)
  12. det er sjovt at de fungere sådan, men det giver dem jo bare personlighed, og det er jo det man kommer til at holde af. Begge mine er internat katte som ingen gad have, men det ville jeg gerne :-) så der er desværre ingen "manual" med hvad de kan lide, så det er trial & error hehe, men mad og kattebakke er der da styr på nu, og har fået dem til at bruge kradsetræet også, så der er ingen møbler der lider overlast :-)
  13. Det lader til at det var kattegruset der var problemet, de har fået lov at være i soveværelset i nat, og der har ingen problemer været, de bruger kattebakken igen nu, så det er super
  14. Hej tak for tippet, det er vasket i hvid eddike og lugter fint igen. Jeg tror dog jeg har fundet "fejlen" så at sige, da jeg fik dem hjem havde jeg det billige kattegrus fra Aldi, og det virkede rigtig fint, så faldt jeg over noget nyt halløj, som jeg ville prøve, og de brugte det fint begge to. Nu testede jeg så lige med hende der tisser "forkert", og da jeg satte hende ind i katte bakken piskede hun ud igen, så fik jeg pludslig ideen, at det da måske kunne være kattegruset. Jeg tømte bakken og rensede den, og fyldte den billige type fra Aldi i igen, og prøvede at sætte katten ind, og vupti så trippede hun glædeligt rundt derinde, og så tissede hun derinde også, så jeg håber lidt at det bare var der fejlen lå, havde slet ikke tænkt at det kunne være derfor, men når jeg nu tænker lidt tilbage, så passer det nu meget godt med, at hun er begyndt med det der :-)
  15. jeg har banlyst dem begge fra soveværelset nu, og gør det de næste par uger, så prøver jeg at se hvad der sker så :-) De har lige været ved dyrlægen, og der skulle ikke være noget galt med dem ellers, så jeg prøver lige med at udelukke dem derfra først.
  16. Hej Jeg er den lykkelige ejer af 2 hun killinger, de er ca 5 og 6 måneder gamle, den ene fungere som hun skal, bruger katte bakken osv uden problemer. Nr 2 er lidt en tosse, og det er her mit "problem" kommer, hun går nogle gange hen og tisser, og det kan være nogle underlige steder, jeg har fx en pose stående i køkkenet, hvor jeg har tomme plasikposer i, den går hun en gang imellem op i og tisser, det er dog ret enkelt, det er jo bare at flytte den pose. Nu er de begge lige blevet steriliseret, og nu har hun fået den dumme ide, at hun til tider syntes det er fedt at tisse i min seng, det syntes jeg ikke er pisse fedt, normalt bruger hun dog sin kattebakke uden problemer, men den har engang imellem hvor hun tisser i min seng, eller på plastik poser osv, har i nogle ideer til hvorfor, og hvordan jeg kan stoppe det. Hun har inden for de sidste 2 uger tisset 2 gange på min dyne, det er jo ikke værre end at jeg får skiftet sengetøj, og vasket dyner ret ofte, men så da helst at det stoppede, og det er endda mens jeg selv ligger inde i soveværelset, at hun lige hopper op, hen og snakke med mig, og så lusker hun pludselig ned i enden og så gør hun sine ting. Da jeg opdagede det sidste gang, tog jeg selvf fat i hende og sagde NEJ og satte hende ud i sin katte bakke, men der havde hun jo allerede tisset, men er der noget jeg kan gøre for at stoppe det?
×
×
  • Tilføj...